MST YUMURTA TEMİZLEME MAKİNELERİ
Yumurta hijyeni konusunda dünyada tek olan İngiliz MST firması, kafalardaki soru işaretlerini giderecek çalışmalarını tamamladı.
Başta Amerika ve Avrupa olmak üzere bir çok ülkede sofralara gelen yumurtanın standartını ülkemizde uygulayarak vitamin depomuzu temize çıkartalım. Konu ile ilgili
EFSA (European Food Safety Authority) çalışmalarının özet yazısına bu linkten ulaşabilirsiniz.
MST Türkiye tek temsilcisi REFARM A.Ş. bu konuda sizinle işbirliği yapmaya hazırdır.
MS Teknolojinin yumurta yıkanması üzerine 15 yılı aşkın çalışmaları sonucunda ürettiği MST makineleri;
Bambino ve Gladiator olmak üzere 2 değişik modeliyle hizmetinizdedir.
Modeller kapasitelerine ve işlevlerine göre sınıflandırılmıştır.
"MST" YUMURTA SANİTASYON SİSTEMİ
Kanatlı hayvancılığı alanında hijyen standartları konusunda artan kaygılar sonucu, kuluçkalık yumurtaların üretim zincirindeki canlı hattının uygun şekilde sterilize edildiğinden emin olmak, giderek önem kazanmıştır. İşte, son 15 yılda bu konu üzerinde uzmanlaşan MS TEKNOLOJİLERİ Ltd. Firmasının geliştirmiş olduğu MST makinaları, aşağıda belirtilen önemli yararlar sağlamaktadır.
• YUMURTA KABUĞUNDAKİ BAKTERİ VE KOLİFORMLARINI YOKETME
• DAHA KALİTELİ CİVCİV ÜRETİMİ
• KULUÇKA VERİMİNDE ARTIŞ
Kuluçkalık yumurtaları yumurtlamadan hemen sonra sanitasyon işlemine tabi tutmak, yumurta soğurken patojenlerin yumurta kabuğundan içeriye girme olasılığını minimuma indirdiği için ideal çözümdür. Ama çiftliklerle kuluçka arasındaki yolda oluşabilecek kontaminasyon tehlikesi sebebiyle, sanitasyon işlemi kuluçkada da yapılabilir.
Bu sistemin bir diğer önemli katkısı, kanatlı sterilizasyonunda formaldehit gazı kullanılarak fümügasyonla dezenfeksiyon yapılması gereğini ortadan kaldırmasıdır. Bilindiği üzere formaldehitin insan sağlığı için tehlikeli olduğu ispat edilmiş olup, yurtdışında birçok ülkede bu ürünün kullanımı yasaklanmıştır.
Sanitasyon Makinasının Çalışma Şekli:
• MST makinası ile sterilize edilecek yumurtalar ilk olarak, dikkatlice izlenen ve ısı kontrolünün yapıldığı (yumurta kabuğu sıcaklığına eşit olarak 38-40 derece C yıkama bölümünden geçirilir. Altta ve üstte sıralanmış nozzle'lardan püskürtülen "Chlorwash" kimyasal çözeltisi ile temizlenen yumurtalar, ikinci bölümde durulandıktan sonra, üçüncü ve en son bölüm olan sanitasyon bölümünde, 44-48 derece C ısı kontrolu altında, "QUAT 800" isimli özel solusyonla spreylenir. Çapraz kontaminasyon riskinden dolayı artan sterilizasyon çözeltisi olursa atılır. MST makinalarında, monitörlü kontrol sisteminin sunduğu otomatik izleme imkanı, sıcaklığın ve çözelti düzeylerinin daima doğru olmasını sağlamakta ve böylece operatörün hata yapması durumunda yumurtaların zarar görmesi ihtimalini yok etmektedir.
MST sistemleri, kuluçka yumurtası üreticilerinin kaliteyi yükseltme ve üretim maliyetini düşürmede ilk tercihi olacaktır.