AYDIN'ın Söke İlçesi Bağarası Beldesi'nde bir çam ağacına tüneyen ve yoğun uğraşlar sonucu yere indirildiğinde ortadan kaybolan tavuğun sırrı çözüldü. Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği ekibi, çocuklar tarafından yakalanan tavuğu teslim aldı ve yapılan inceleme sonucunda halk arasında efsane haline gelen uçan tavuğun "bir hint kırması tavuk" olduğu belirlendi.
Bağarası beldesi sakinleri bu ay başında itfaiyeyi arayarak, Büyük Park'ta bir çam ağacının tepesinde yaklaşık bir haftadır duran bir tavuk olduğunu bildirdi. Normal bir tavuktan daha çevik olan, daldan dala atlayabilen ve uzak mesafelere uçabilen tavuğun kurtarılması için herkes seferber oldu. İtfaiyenin çabalarına karşın daldan indirilemeyen tavuk, uçarak ağacın karşısında bir binanın çatısına kadar gitti. Buradan da yere inen tavuk herkesin bakışları arasında gözden kayboldu. O günden sonra halk arasında "uçan tavuk" efsanesi konuşulmaya başlandı. Bağarası Belediye Başkanı DP'li Salih Özdemir, Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ne (EKODOSD) haber verdi. EKODOSD da, hayvanın değişik bir melez tür olabileceğini belirterek, vatandaşlardan gözlem yapmasını ve tekrar görülmesi halinde kendilerine bilgi verilmesini istedi.
ÇOCUKLAR YAKALADI
EKODOSD'un beklediği haber önceki gün (Salı) ulaştı. Büyük Park'ta oynayan çocukların attığı topun tesadüfen dallar arasında saklanan hayvana isabet ettiği, tavuğun yere düşmesi üzerine de çocukların etrafını sararak yakaladığı belirtildi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, özel bir ekiple Büyük Park'a giderek "uçan tavuğu" teslim aldı.
KÜMES YA DA ÇİFTLİKTEN KAÇMIŞ
Başkan Sürücü, hayvanı hemen kanatlılar konusunda uzman bir veterinere götürerek muayene ettirdiklerini ve herhangi bir sorun bulunmadığını belirtti. Sürücü, "Sağlık durumu son derece iyi görünen, ancak farklı davranışlar gösteren kanatlının bir Hint kırması tavuk olduğu, uzun süre önce kümesten ya da çiftlikten kaçarak, doğal hayata karıştığı ve doğada kendini korumak için uçma yeteneğini diğer tavuklara oranla biraz daha geliştirdiği anlaşıldı. Çiftlikte diğer kümes hayvanlarının yanına konulan beyaz tavuk, diğer tavuklarca dışlansa da cesur hareketlerle onların arasında yem yemeye devam etmekte. Beyaz tavuk bir süre kümeste bırakılarak davranışları kontrol edilecek, diğer tavuklara alışması sağlanacak ve daha sonra diğer tavuklarla birlikte açık alana da bırakılacak" dedi.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Uye ol Veya
Giris yap