Pazar İkiztepe Mahallesinde 3 ay önce kurduğu yaklaşık 30 metrekarelik küçük bir alanda, 16 adet bıldırcın ile başladığı üretimi her geçen gün geliştirdiğini ve bugün 5 bin adet bıldırcına sahip olduğunu söyleyen Akbal, "Bu işe 3 ay önce 16 tane bıldırcınla hobi olarak başladım. Şu anda yaklaşık 5 bin adet bıldırcınım var. Bu iş hayvanı sevmekle başlıyor. Hayvanı sevdikten sonra zahmetine de katlanıyorsun. Karadeniz insanı bıldırcını tanıyor. Ancak bu denli geniş kapsamlı bir üretim bölgemizde yoktu. Bir ilki biz başlatmış olduk ve kısa sürede de netice aldık. Hedefimiz Trabzon'dan Kemalpaşa'ya kadar hizmet sunmak ve aylık 10 bin bıldırcın üretmek." dedi.
CANLI BILDIRCININ TANESİ 5 TL
Hem canlı hem de temizlenmiş şekilde piyasaya mal verilebildiğini söyleyen Yusuf Akbal, "Şu anda almak isteyenlere bıldırcının tanesini 5 Lira'dan verebiliriz. Anaç bıldırcınlarımız var. Onlardan aldığımız yumurtaları kuluçkaya koyuyoruz ve bıldırcın yavrusu olarak alıyoruz. Yavru kafeslerine alıyor ve orada büyütüyoruz. Bir yavru yaklaşık 50–60 günde yetişkin bıldırcın haline geliyor. Yavrularda üst üste yığılmalardan kaynaklı ufak çaplı ezilmeler dışında üretim kaybı olmayan bir iş bu. Herhangi bir ölüm veya hastalık yok." diye konuştu.
ÇALIŞANA HER YERDE İŞ VAR
Bıldırcın yetiştiriciliğinin Karadeniz Bölgesinde yapılabilecek güzel bir iş olduğuna dikkat çeken Akbal, "Şu an kuluçka makinemizle tam kapasite üretim yaptığımızda aylık 5 bin bıldırcın elde edebiliyoruz. Piyasa şartlarına göre kapasitemizi aylık 10 bin adet üretime çıkarmayı planlıyoruz. Oğlumla ben 2 kişi çalışıyoruz. Hiçbir zahmeti yok. Sabah 1,5 saat ve akşam da yine 1,5 saat; günde toplam 3 saatlik bir çalışma ile işimizi tamamlıyoruz. Yemi de Erzurum'dan temin ediyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok. Bakıyorsunuz burada köy gibi yeri değerlendirip bu vaziyete getirdik. İş yok diye bir şey yok. Çalıştıktan sonra iş olmaz mı? Millet tembelliğe alışmış. Çalışana her yerde iş var." ifadelerini kullandı. (Haberin kaynağı: pazar53.com)