Haberler:

Türkiye'nin En Büyük Forum Sitesi

Google

Makina Yapmak İstiyorum

Başlatan H.Aydın ONCEL, 10 Kasım 2014, 23:21:37

« önceki - sonraki »
Ali Bey, merhaba.
Çizimde ki gibi çıkışları 2 ve 3 nolu bağlantıdan yaptığımda da değişiklik olmadı.
Siviçlerde bir problem olabilir mi diye kontrol ettim.Siviçler sağlam çıktı.
Bağlantıların deneme yanılma yoluyla yerlerini değiştirdim yine olmadı.Bir yerde hata yapıyorum ancak hatayı bir türlü bulamadım. Mesajı Paylaş

Ali Bey, merhaba.
Öncelikle teşekkür ediyorum.Sizin dediğiniz gibi köprüyü A1'den 1'e verince, siviçlerin bağlantısını 2 ve 3 nolu girişlerden yapmak gerekiyormuş.Dün denediğimde olmamıştı.Bağlantıların birisinde kablo temas etmiyormuş bugün farkına varıp düzeltince şimdi sistem muntazaman çalışıyor.Sağolasın.Sayenizde siviç işini de hallettim.
Benim gibi problem yaşayan arkadaşlar varsa / zaman rölesi ( çift kontaklı )  motor   ( piliç çevirme motoru ) ve 2 adet mikro limit siviç ile otomatik çevirme sistemini yapabilirsiniz elektrik bağlantısının da çizimini ekliyorum.Çevirme sisteminin maliyeti 63,50 TL. ( Zaman rölesi 45 TL. ( Entes MCB-9 ), motor 15 TL., mikro siviçlerin çifti:3,50 TL. ) Mesajı Paylaş


Bu konu içersinde geçmiş tarihlerde zaman rölesi ayarlarını vermiştim.Bütünlük sağlaması açısından tekrar ekliyorum. ( Ayarlar Entes MCB-9 rölesi için geçerlidir)

-1dk bekleme  25sn çalışma için ( Bu ayar,röleyi test aşamasında kullandığım ayardır.)
Yukardan aşağıya tırnak ayarı
1 off
2 off
3 on
4 on
5 off
6 off
7 off
8 on
Üsteki ayar düğmesi (ton) çalışma süresi 6-60 sn arasında ayarlanabilir ayar düğmesini 25sn için ayar düğmesini 4 getiriyoruz.
Alttaki ayar düğmesi (tof) bekleme süresi 1-10 dk arasında ayarlanabilir ayar düğmesini 1dk için ayar düğmesini 1 getirmemiz gerekiyor.

-Kalıcı  süresi için 2 saatte 6-10-15-20-25 saniye
Yukardan aşağıya tırnak ayarı
1 off
2 off
3 on
4 on
5 off
6 off
7 on
8 on

Üsteki ayar düğmesi (ton) çalışma süresi 6-60 sn arasında ayarlanabilir ayar düğmesini 6sn 1 e -10 sn için 1ile 2nin arasına 25sn için ayar düğmesini 4 getirmeniz gerekli
Alttaki ayar düğmesi (tof) bekleme süresi 1-10 saat  arasında ayarlanabilir ayar düğmesini 2 saat için ayar düğmesini 2 getirmeniz gerekli
NOT :  Her ayar değişikliğinden sonra cihazın enerjisi kesip bir daha vermemiz gerekiyor,yoksa cihaz en son ayarda çalışacaktır.

Mesajı Paylaş

Merhaba, arkadaşlar.
Otomatik çevirme sistemine siviç de ekledim.Çevirme sistemi problemsiz çalışıyor.
Makinayı 2 gündür test amaçlı çalıştırıyorum.Bulunduğum ilçede, test süresince nem oranı %41-43 arasında.( Test süresince,iki gündür havalar yağmurluydu ) Nemlendirme için kullandığım 2 adet plastik kalorifer suluklarının her birine 1 çay bardağı su doldurdum.Nem oranı %60-65'na yükseldi.Makinanın üst kapağında ki su doldurmak için açtığım deliklerde ki ( 2 adet ) su borularını çıkarınca nem %55'e düştü.Nem uzun süre bu oranda stabil kaldı.Bu sabah kalkıp makinaya baktığımda nem oranının %21'e düştüğünü gördüm.
Isıyı %37,5 C'ye sabitledim.Nem de sıkıntı yaşıyorum.
Makinanın resimlerini ekliyorum.Üst kapakta ki 12v. ile çalışan,12cm'lık pc. fanı 2 adet, ikisi de devamlı çalışıyor. Pis hava girişleri uzun kenarların altında, kalem girecek kadar genişlikte 2'şer adet. ( Her iki uzun kenarda 2'şer adet olmak üzere toplam 4 adet temiz hava girişi var.) Kirli hava çıkışları üst kapakta, yine kalem girecek kadar genişlikte kısa kenarlarda karşılıklı toplam 2 adet.
Makinaya yumurta yüklemesi yapacağım nemi sabitleyemediğim için beklemeye aldım.
Deneyimli olan üstadlar yardımcı olabilir mi? Nemi niçin sabit tutamıyorum ?

Saygılarımla.
Mesajı Paylaş

#244
nem  suyun miktarından çok suyun yüzey üzerindeki genişliği ile alakalıdır bir çay tabağına konulan su cay bardağina konulandan daha fazla etki yapar örnek vermek gerekirse .... çıkış deliklerini biraz ufaltirsaniz nem dengesi saglanacaktir Mesajı Paylaş
GUSHTEREK

Görkem Bey, merhaba.
Haklısınız nem suyun yüzey genişliği ile alakalı ancak şöyle de bir durum oluşuyor.Kapların yüzey genişliği aynı olduğu halde ( Ben makinamda 2 adet plastik kalorifer suluğu kullanıyorum.Yer kaplamaması için her iki kısa kenarın duvarına astım.) içerisine ilave su takviyesi yaptığımda nem oranı artıyor.
Temiz ve pis hava giriş-çıkışlarını, sitemizde ki arkadaşların tavsiyesi ile kurşun kalem geçecek büyüklükte yapmıştım.Önceden tek uzun kenara,aralarında 3 cm. mesafe olacak şekilde 2 adet temiz hava girişi açtım.Sonra bunun yetersiz kalacağını düşünerek ( Yerden 8-10 cm yükseğe açtığım halde çıkım sepetinin altında kalıyor gibi ) diğer uzun kenarın altına karşılıklı 2 adet daha temiz hava girişi açtım.Sonradan açtığım bu 2 temiz hava girişini kapatayım mı ?
Üst kapakta kapağın tutamaçlarının olduğu yerde ( fanların hizasını geçecek şekilde açtım ) yine kurşun kalem geçecek genişlikte 2 adet pis hava çıkışı var.Resimde görünen pis hava çıkışlarının yanında ki 2 adet delikte makinanın kapağını açmadan su takviyesi yapmak için açtığım su borusu girişleri ( Makina çalışırken su borularını takıyorum.)
Görkem bey, makinam 70 lt'lik plastik saklama kabından.Sizden ricam, zamanınız müsait olduğunda resimlerin üzerlerine gerekli işaretlemeleri yaparak yeniden yükledim.Nasıl düzeltmeler yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum.
( Kapakta ki 2 adet 12cm, 12v.'luk pc. fanın fazla mı ?, 4 nolu resimde görünen sonradan açtığım 2 adet temiz girişini kapatayım mı ? delikleri nasıl daraltabilirim ve benim düşünemediğim diğer hususlar...)
Yardımınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Mesajı Paylaş

aydın bey pis hava çıkış  delikleri kurşun kalem büyüklüğünde de olsa dolma kalem büyüklüğündede olsa ayarlanabilir olmali bence...Ayarlanabilir olsun ki nem dengesi istenilen duzeye rahatlikla sabitlenebilsin..birde kalorifer suluklarinin bildiğim kadarıyla ağzı dar...makinenin içinde dolasam sıcak hava fanın etkisiyle suya çarparsa daha iyi bir nem kaynağı olusur.... Mesajı Paylaş
GUSHTEREK

Görkem Bey, önerileriniz için teşekkür ederim.
Pis hava çıkışlarını ayarlabilir şekilde tekrardan düzenleyeceğim.
Temiz hava girişlerini tabandan 2 cm yükseğe, aralarında 3 cm. mesafede olacak şekilde 2 adet açmıştım. ( Kabın içersinden ölçüm almam gerekirken, dış yüzeyi strafor ile kapladıktan sonda ölçtüm ve hata yaptım.) 70 Lt'lık kapta, temiz hava girişini 2 cm. yükseğe yaparsan bu taktirde delikler çıkım sepetinin altında kalıyor.)
8 veya 10 cm yükseğe açmalıydım ? Tekrardan bu şekilde düzenleyeyim.
Temiz hava girişlerinin tabandan yüksekliği sizce ne kadar olmalı ? ( 70 lt'lık hacim için)
Saygılarımla. Mesajı Paylaş

cm olarak bilemiyorum ancak yumurtalari dizeceginiz viyolun iki parmak üzerinde iki parmak altinda veya viyolla ayni hizada olabilir temiz hava makinaya girer ani şekilde tabana çöker daha sonra ısınarak yükselir embriyo tarafından kullanilir ve  pis hava olarak ta tavandan atılır. .. tabana yakin olmamak kaydıyla dilediğiniz yere koyabilirsiniz Mesajı Paylaş
GUSHTEREK

-70 lt'lik saklama kabından kuluçka makinasında ki nemi sabitlenmesinde problem yaşayınca, saklama kabından vazgeçerek hurdacıdan 25 TL.'na büro tipi mini buzdolabı satın aldım.
-Buzdolabı resimlerde görüldüğü gibi henüz elime ulaşmadı.( Bulunduğum şehirde bulamayınca yakınımda ki bir ilçeden akrabama aldırdım.Dolap elimde olmadığı için ölçülerini de henüz bilmiyorum.)
-Mini buzdolabından makine yapan deneyimli arkadaşlardan yardım talep ediyorum.
Makinanın içinde üst kısmında soğutucu bölümünün çıkıntısı var.Oklarla işaretlediğim çıkıntı ile dolabin kapısının içinde ki çıtaları keseceğim.
- Kapının üzerine takacağım ısı camın ölçüleri ne olmalıdır.kapıyı ne kadar kesmeliyim ? Fanların yerleşim yerleri ? Lambalar kaç wattlık olmalı ve lambaları alt bölüme mi yoksa üst bölüme mi takmalı mıyım  ? Otomatik çevirme sistemi ile çıkım yeri nerede olmalı ? vb.hususlarda deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Teşekkür ederim.
Mesajı Paylaş

#250
Aydın bey el yapımı kuluçka makineleri bölümünde sorularınız bütün cevapları mevcuttur link :http://kuluckadunyasi.com/index.php?topic=5125.0 (http://kuluckadunyasi.com/index.php?topic=5125.0) Mesajı Paylaş
GUSHTEREK

#251
Aydın bey bu mini bar dolabı genelde otel odalarında kullanılır.Ölçüleri belkide 70 litrelik saklama kabından daha ufaktır.Emek harcamak ve sorunsuz bir makine yapmak istıyorsanız evlerde kullanılan mini buzdolabı kullanmanızı tavsiye ederim. Mesajı Paylaş
[size=12pt]www.facebook.com / [color=red]Profesyonel Tavukçuluk...[/color][/size][color=green]Beslenilen Türler;[/color][color=blue]Light Brahma[/color]

Teşekkür ederim, Görkem Bey. Mesajı Paylaş

Recep bey, kesinlikle haklısınız.
Aldığım minibar buzdolabı.Hurdacılar,otellerden temin ediyorlar.
Mini buzdolabı fazla yer kapladığı için bu buzdolabını almayı tercih ettim.
Bir yerde de bahçeli evde oturmadığım için zaruriyetten oldu diyelim. 
Siz bu konunun üstadısınız.Sizden rica etsem bu dolaptan kombine bir makina nasıl yapabilirim.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? Alan kısıtlı olduğu için çevirme sisteminin ve çıkım sepetinin konumu, fanların, lambaların, kirli ve pis hava deliklerinin yerleri ve ebatları hususunda yardımcı olabilir misiniz ?
Teşekkür ederim.Saygılar. Mesajı Paylaş

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Uye ol Veya Giris yap
Recep bey, kesinlikle haklısınız.
Aldığım minibar buzdolabı.Hurdacılar,otellerden temin ediyorlar.
Mini buzdolabı fazla yer kapladığı için bu buzdolabını almayı tercih ettim.
Bir yerde de bahçeli evde oturmadığım için zaruriyetten oldu diyelim. 
Siz bu konunun üstadısınız.Sizden rica etsem bu dolaptan kombine bir makina nasıl yapabilirim.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? Alan kısıtlı olduğu için çevirme sisteminin ve çıkım sepetinin konumu, fanların, lambaların, kirli ve pis hava deliklerinin yerleri ve ebatları hususunda yardımcı olabilir misiniz ?
Teşekkür ederim.Saygılar.

Bu kabini kullancaksanız dikey konumda kullanmak sizi zorlayabilir.Yeniden motorlu viyol düzenlemeniz gerekecektir ve bu sebeble yumurta sayısı düşebilir.Yatay kullanmak isterseniz viyol ebatınız kabin içerisine daha kolay sığabilir, çıkım sepetini alt tarafa viyolüde sepetin üstüne koyabilirsiniz.Önemli olan bunu sizin malzemelere göre dizayn edebilmeniz,kabin elinize ulaştığında deneme yaparak montajı daha rahat yapabilirsiniz. Mesajı Paylaş
[size=12pt]www.facebook.com / [color=red]Profesyonel Tavukçuluk...[/color][/size][color=green]Beslenilen Türler;[/color][color=blue]Light Brahma[/color]

Recep Bey,
Bu işi hobi olarak yaptığım için yumurta sayısı önemli değil.Daha önce 70 lt'lik plastik saklama kabından yaptığım makina 40 tavuk yumurtası kapasiteliydi.
Buzdolabını dikey olarak kullanmayı düşünüyorum.Önümüzde ki hafta sonunda içersinde ki gerekli düzenlemeleri yapıp ( Üst bölmede ki çıkıntıyı çıkaracağım ) ön kapıya ısı camı taktıktan sonra ölçülerine göre düzenlemeleri yapmaya çalışacağım.
Sitemize resimlerini eklerim.Resimleri ekledikten sonra takıldığım hususlarda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
Mesajı Paylaş

Recep Bey, tekrar merhaba.

Otomatik çevirme sistemini daha önce ki makina yapımında ( Saklama kabından ) Sizin ve Ali Bey'in yardımları ile tam anlamı ile kavradım.Çift kontaklı zaman rölesi, 2 adet mikro limit siviç, piliç motoru ve resmini eklediğim 40 mmx 60mm delikli kablo saklama kanalı ile bu makinaya uygun otomatik çevirme sistemini yapabilirim.Önemli olan bu makina da ısı ve nem dengesinde problem yaşar mıyım ? Mesajı Paylaş

İzalasyonlu kabin olduğu için saklama kabında yaşadığınız sıkıntıları bu kabinde yaşamazsınız.Dik olarak kullanmak daha mantıklı olacaktır ısı cam ölçüleriniz bu kabinde boy 20 cm geçmemelidir.Enide 7 cm olabilir,kombine olarak kullanmak istiyorsanız çevirici viyol üst tarafta çıkım sepeti viyolun altında olmalıdır.ısıtıcı ve fan en alt kısımda tutulmalıdır nem tavasınıda ısıtıcı ve fana göre ayarlayabilirsiniz. Mesajı Paylaş
[size=12pt]www.facebook.com / [color=red]Profesyonel Tavukçuluk...[/color][/size][color=green]Beslenilen Türler;[/color][color=blue]Light Brahma[/color]

Teşekkür ederim üstadım.
Buzdolabının içersinde ki hava akımını engelleyecek çıkıntıları kesip, kapıya ısıcamı taktıktan sonra ve makinanın ebatlarını gördükten sonra yerleşim planı şekillenecektir.
Bu düzenlemeleri yaptıktan sonra siteye ekleyeceğim resimler üzerinden
yerleşim planı hakkında sizden tekrar yardım isteyeceğim.
Hayırlı akşamlar diliyorum. Mesajı Paylaş

Kolay gelsin aydın bey. Saklama kabından yapmış olduğunuz makinada nemi sağlayamadığınıza üzüldüm.Bende de aynı tipte makina var.Nem sorunu ortam nemi ile de alakalı sanırım.Ben nemi arttırmak için suluğun içine fitil ayarlamıştım böylelikle sıvıya uygulanacak ısı yüzey dengesini arttırdım ve istediğim nemi sağlayabildim. Ortam nemi gün içinde, mevsimden mevsime değişiklik gösterdiği için en güzeli otomatik bir nem sistemi tahsis edebilmek. Mesajı Paylaş
*Yay gibi eğri olup elde tutulmaktansa ok gibi doğru olup uzaklara atılmayı tercih ederim.

*Başarı azimle yapılan her işin sonucudur.

*El yapimi kuluçka makinası hakkında her şey.

www.kuluckadunyasi.com
aalsay_1980@windowslive.com

Merhaba Ali Bey.
70 lt'lık plastik saklama kabından yaptığım makinada ısıyı sabitleyebildim ancak nem de problem yaşayınca saklama kabından vazgeçtim.
Resimlerini gördüğünüz bar tipi mini buzdolabında yeni makine yapımına başlayacağım.Bu buzdolabında da problem,iç hacminin küçük olması.Ölçüleri:Boy 56, en:50, derinlik :24.
70 lt'lik saklama kabından daha küçük bir hacime sahip.Dikey olması avantaj.Mini buzdolabını evde koyacak yer bulamadığımdan ve taşıma kolaylığından dolayı bu dolabı tercih ettim.Yumurta kapasitesinin düşük olması önemli değil.Bakalım umarım sonuç umduğum gibi olur.
Saygılar.
Mesajı Paylaş

Merhaba arkadaşlar.
Bu hafta sonu minibar buzdolabını aldım.İç hacmi tahmin ettiğimden daha küçükmüş.Yükseklik 50,5 cm x Genişlik 35,5 cm x Derinlik 24 cm =43.026 cm/1000 = 43,03 lt., daha önce ki 70 lt.'lik plastik saklama kabından yaptığım makinanın neredeyse yarısı kadar hacme sahip.
Buzdolabının kapısını 10 x 22 cm olacak şekilde kestim.Isıcam taktıracağım.
Hacim küçük olunca içeride ampullerin, fanların, çevirme sisteminin, çıkım sepetinin yerleşimlerini belirlemek problem.
En alta yanyana 2 adet 40w'lık ampul, en alta kapının ortasına üfleyecek şekilde 12 cm'lik pc. fanı, en üste de arka duvarın ortasına üfleyecek şekilde yine 12cm'lik pc.fanı kullanmayı düşünüyorum.
Çevirme sistemini 2 katlı olarak yaparsam toplam 40 tavuk yumurta kapasiteli olacaktır. Çıkım sepetini nasıl konumlandıracağım ? temiz hava girişleri ve kirli hava çıkışlarının yerleri ve genişliği, çevirme sistemi ve diğer hususlarda yardımınıza ihtiyacım var. Recep üstad ve deneyimli diğer arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz ?
Teşekkür ederim.
Mesajı Paylaş

- Basit bir şekilde,ampullerim, nem kabının, fanların ve çevirme sisteminin yerleşimlerini çizmeye çalıştım.sizce bu şekilde olabilir mi ?
Mesajı Paylaş

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Uye ol Veya Giris yap
- Basit bir şekilde,ampullerim, nem kabının, fanların ve çevirme sisteminin yerleşimlerini çizmeye çalıştım.sizce bu şekilde olabilir mi ?
Bana sorarsan 2 adet 40 wat fazla gelir Buzdolabı olduğu için.Genede deneyebilirsin.Benim önerim ya 2 adet 25 w yada 2 alta 15 1 üste 15 olabilir.
Mesajı Paylaş
*Yay gibi eğri olup elde tutulmaktansa ok gibi doğru olup uzaklara atılmayı tercih ederim.

*Başarı azimle yapılan her işin sonucudur.

*El yapimi kuluçka makinası hakkında her şey.

www.kuluckadunyasi.com
aalsay_1980@windowslive.com

- Ali Bey, merhaba.
En alta 2 adet 25w ampulle deneyeyim.( Ampullerin yerden yüksekliği 5-6 cm. kadar olsa yeterli midir ? ) Dediğiniz gibi buzdolabı olduğu için 50w yeterli olacaktır.Üstadım, temiz hava girişleri ve kirli hava çıkışları ile çevirme sisteminin ve çıkım sepetinin yerleşimini müsait olduğunda basit bir çizim ile izah edebilirsen memnun olurum.Benim çizdiğim şekilde çevirme sistemini konumlandırsam uygun olur mu ? ( Buzdolabının derinliği yetersiz olduğu için çevirme sistemini uzun kenarlara doğru yapmayı planlıyorum.)  Çıkım sepetini nasıl konumlandıracağımı çözemedim.
Teşekkür ederim. Mesajı Paylaş

hava giris deligini alttaki fanin arkasindan arka duvara cikisida ayni hizada yukariya ama ventilli olarak yapabilirsiniz. Mesajı Paylaş
*Yay gibi eğri olup elde tutulmaktansa ok gibi doğru olup uzaklara atılmayı tercih ederim.

*Başarı azimle yapılan her işin sonucudur.

*El yapimi kuluçka makinası hakkında her şey.

www.kuluckadunyasi.com
aalsay_1980@windowslive.com

Ali Bey, merhaba.
Bugün dolabın kapısına ısıcamı taktım.( Resimlerini ekledim)
Üstadım,bu dar alanda çevirme sisteminin ve çıkım sepetinin yerleşimini nasıl yapacağıma karar veremiyorum.Basit bir çizim ile izah edebilirseniz memnun olurum.Benim çizdiğim şekilde çevirme sistemini konumlandırsam uygun olur mu ?
( Ölçüler / Yükseklik:51cm., eni:36cm.,derinlik:24,5cm )
Teşekkür ederim.




Mesajı Paylaş

yillik izinde oldugum icin cizim yapamam ama sunu soyleyim cevirme icin cizdiginiz yer uygun.raflarin ön ve arkalarinda duvarla kapi arasinda bosluk olmali ki hava icerde dönsün.raflar hazirlar gibi seyyar olsun ki cikim sepetleri ile rafları yer degistirebilirsiniz.Tahminime gore ikili iki raf yapip toplamda da 24-30 arasi yumurta koyabilirsin. Mesajı Paylaş
*Yay gibi eğri olup elde tutulmaktansa ok gibi doğru olup uzaklara atılmayı tercih ederim.

*Başarı azimle yapılan her işin sonucudur.

*El yapimi kuluçka makinası hakkında her şey.

www.kuluckadunyasi.com
aalsay_1980@windowslive.com

Teşekkür ederim, Ali Bey.
Çevirme sisteminde ,viyollerin yönünü uzun kenarlara gelecek şekilde düşünmüştüm ancak bu şekilde yaparsam viyol hareket parçasını motorun milinden çıkarmak problem olacağı için viyollerin yönünü kapıya gelecek şekilde yapmanayı planlıyorum.Bu şekilde sanırım daha uygun olacaktır.
Çevirme sistemini çift katlı planlıyorum.Sizce motoru kabinin dışına mı,kabinin içersine mi monte etmeliyim ?
Üstadım, bu arada iyi tatiller diliyorum.
Teşekkür ederim. Mesajı Paylaş

raflarin seyyar olmasi icin motorun icerde kalmasi iyi olur.raflarin yonu onemli olmayip kenarlarda ve raflar arasi mesafe olmasi cok onemli. Mesajı Paylaş
*Yay gibi eğri olup elde tutulmaktansa ok gibi doğru olup uzaklara atılmayı tercih ederim.

*Başarı azimle yapılan her işin sonucudur.

*El yapimi kuluçka makinası hakkında her şey.

www.kuluckadunyasi.com
aalsay_1980@windowslive.com


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter


Yasal Uyarı

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Kuluçkadünyası.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Kuluçkadünyası.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.