Haberler:

Türkiye'nin En Büyük Forum Sitesi

Google

Makina Yapmak İstiyorum

Başlatan H.Aydın ONCEL, 10 Kasım 2014, 23:21:37

« önceki - sonraki »
-Merhaba arkadaşlar.Foruma yeni katıldım.Bende amatörce kuluçka makinası yağımı ile ilgilenmeye başladım.
Kuluçka makinamı,ekte bulunan resimlerde ki 70 lt.'lik plastik saklama kabına yapmayı planlıyorum.
-0.1 hassasiyete sahip termometrenin siparişini verdim.Isı kontrolünü onunla sağlayacağım.Ayrıca dijital ısı ve nem ölçer satın alacağım.) makinanın içine birde civalı manuel termometre yerleştireceğim.
-Üst kapağa resimlerini çizmeye çalıştığım 10 cm'lik 2 adet fan ( Fanlar kapaktan 2 cm mesafede olacak ve yukarıya üfleyecek) ve 6 adet      15 w.'lık renkli gece lambası takacağım.
-Üst kapağa resimde görüldüğü üzere 2 adet te kalem genişliğinde hava tahliye deliği açmayı düşünüyorum.
-Çevirme sistemini de manuel olarak yapacağım.Üst kapağın tam ortasına 1 adet büyük vida takacağım.Tam ortaya marangoza yaptıracağım tablayı iki taraftan vida ile sabitleyip kısa kenarlarına ip bağlayacağım ve üst kapaktan çıkarıp uçlarına halka bağlayacağım.Her iki saatte bir 45 drc.'lik açı yapacak şekilde halkayı ortada ki vidaya takacağım. ( 2 saat sonra ters taraftaki ip vidaya takılacak )
-Resimlerde çizmeye çalıştığım makine şemasında ki hatalarımı ve yerleşim yanlışlıklarımı belirtebilirseniz memnun olurum.
-Kuluçka Dünyasının deneyimli üyelerinin fikirleri bana yol gösterecektir.
-Şimdiden herkese teşekkür ediyorum. Mesajı Paylaş


  • Gösterim 139,724 
  • El Yapımı Kuluçka Makineleri
  • 367 Yanıtlar




aydın bey hoş geldiniz.kendinizi tanışma formatında tanıtırsanız
sizi daha iyi tanırız. Mesajı Paylaş
www kuluckadunyasi.com

Benim fikrim 6 tane gece lambası yerine 4 tane 25 wattlık ampul daha verimli olur. Mesajı Paylaş
www.kuluckadunyasi.com


Burak Bey, cevabınız için teşekkür ederim.

Kusura bakmayın kuluçka makinası yapımına yeni başlıyorum ve sizin gibi deneyimli üye arkadaşların yönlendirmeleri benim için çok önemli.
6 adet 15 w'lık renkli lambayı, çevirme tablası 2'şer saatte bir sağa ve sola 45 drc'lik açı ile çevrileceği için tablanın lambalara yaklaşan tarafında ki yumurtalara zarar vermesinden çekindiğim için düşünmüştüm.

Lambaların watt'ları yüksek olursa çevirme esnasında sağ ve solda ki lambaya yaklaşan yumurtalar zarar görmez mi?

Makinayı,70 lt'lik plastik saklama kabına yaptığım halde tablayı, kabın alt ortasına vida ile sabitlediğimde 45 drc.'Lik açı ile çevirdiğimde tablanın çevrilen tarafı üst kapağa çok yaklaşıyor.Buna nasıl çözüm bulabilirim?


Mesajı Paylaş

bu tarz makinelerde tava çevirme sisteminde sıkıntı yasanır sizinde belirttiğiniz gibi güzel bi çıkım için içerisine otomatik hazır çevirme koysanız benim kanaatimce daha güzel olur zeminede güzel bi tel gerseniz aldına suyu dökerek yaparsanız daha verimli olur bende ilk başta bu tip makineden 4 adet yaptım ve saunda hala hediye ettiğim abilerim kullanıyorlar.

alt zeminin 2 3 parmak üstüne tamamen kapalı olucak sekilde tel gerirseniz üzeinde çıkım alabilirsiniz ve çevirme sistemine gelicek olursak cimukanın veya vgs nin otomatik 30 lu çevirme sistemleri maliyetli olsada verimi arttıracagına eminim.

ozaman 4 adet ampul yerine 2 adet 40 wat ampul ve ortayada kapaktan bi 3-4 cm uzaklıkta fan monte derseniz ve fan kapaga uflerse güzel az yakan cok kaçan bi makine olucagına inanıyorum tabiki daha bilgili birisi olarak recep bey denden bu konuda yorum bekliyoruz onun tecrubeleri ve yapmıs oldugu makinelerin verimleri oldukça üst seviyelerde

Herzaman tecrübe tecrübedir. Mesajı Paylaş
White brahma
Susex
Köy Tavuğu
Bıldırcın
Keklik


Fatih Bey, katkınızdan dolayı teşekkür ederim.
Bu konuda deneyimsiz olduğum için deneyimli forum üyelerinin tecrübeleri bana yol gösterecektir.
Vgs'nin otomatik çevirme sistemini incelemiştim.Gerçekten çok güzel bir çevirme sistemi.
Bir stepper motor ve motoru yönlendirecek elektronik devreyi kendimde yapabilirim.(İnternette elektronik sitelerinde sisteme ait birçok devre çizimi mevcut.Tek yapmamız gereken devre için delikli pertinaks kart ve gerekli mikroçip,direnç,kondansatör vb.ekipmanları ile motorun yönünü değiştirmek için 2 adet limit siviç satın almak fazla maliyetli de olmaz.)

Yumurta satıcılarında bulunan 30'luk karton viyollardan 2 adet aldım.2 tanesi 60 yumurta kapasiteli olunca saklama kabına sığmadı.2 sırasını  kestim.45 yumurta kapasitesine düşürdüm.Ancak yine de sağ ve sol taraftan  3'er cm. olmak üzere 6 cm. boşluk kalıyor.

Sizce 70 lt.'lik saklama kabı azami kaç yumurta kapasitesili olmalıdır ?

Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Mesajı Paylaş

#6
Üst kapaktaki 6 adet lambayı 4'e indirelim her birine 25 wat lık ampül takalım.Fan ise 220 ile çalışan 1 adet orta kısıma monte edebilirsiniz.Sizin ipli raf sisteminin analog termostatlı modelini bir hobi sever yapmıştı hatta videosunu youtube ye yüklemişti sanırım ordan esinlenerek bu şemayı çizdiniz.Aslında illa 45 derecelik açı ile yatması şart değil 40 derece olsa da olur,fakat parçalı yumurta yükleme şansınız bu tip raf sisteminde yer darlığı sıkıntısı yaratacaktır.İmkanınız var ise 42 lik hazır motorlu viyol almanızı öneririm.hem zahmeti az olacaktır hem bugün çevirmeyi unuttum derdiniz ortadan kalkacaktır hem de estetik durması hoş bir göruntü sağlayacaktır.Tek bir adaptör kablosu ile hızlı şekilde kabin içerisinden viyolu alıp,takmakta avantaj sağlayacaktır.Bu motorlu rafın altına koyacağınız çıkım sepeti sayesinde Kombine yani (hem gelişim hem de çıkım) işlemini aynı anda yapabileceksiniz.Önerim saklama kabından yapılan makinalarda daha sağlıklı verim alabilmek için muhakkak otomatik nemlendirme (buhar makinası veya nozul) kullanmalısınız...

Kendi makinam da kullandığım otomatik motorlu viyol,

[IMG]http://i61.tinypic.com/2rf9gky.jpg[/img] Mesajı Paylaş
[size=12pt]www.facebook.com / [color=red]Profesyonel Tavukçuluk...[/color][/size][color=green]Beslenilen Türler;[/color][color=blue]Light Brahma[/color]


Recep Bey, öneriniz için çok teşekkür ederim.

Sizin kullandığınız otomatik çevirme sistemi sanırım vgs.'nin.

70 lt'lik saklama kabına 42 yumurta kapasiteli bu sistemi sığdırabilir miyim ?

Üstadım bir de 70 lt'lik saklama kabında 10 cm lik mi ? 12 cm'lik fan mı kullanmalıyım ?

Elimde 12v'luk 12 cm'lik bir fan var.12 v'luk un dönme hızı yetersiz mi kalır ?

Kusura bakmayın belki çok soru soruyorum ancak sonuçta bu konuda bilgisizim ve sizler gibi bu konuda deneyimli üstadların yönlendirmesine ihtiyacım var.

Mesajı Paylaş

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Uye ol Veya Giris yap
Recep Bey, öneriniz için çok teşekkür ederim.

Sizin kullandığınız otomatik çevirme sistemi sanırım vgs.'nin.

70 lt'lik saklama kabına 42 yumurta kapasiteli bu sistemi sığdırabilir miyim ?

Üstadım bir de 70 lt'lik saklama kabında 10 cm lik mi ? 12 cm'lik fan mı kullanmalıyım ?

Elimde 12v'luk 12 cm'lik bir fan var.12 v'luk un dönme hızı yetersiz mi kalır ?

Kusura bakmayın belki çok soru soruyorum ancak sonuçta bu konuda bilgisizim ve sizler gibi bu konuda deneyimli üstadların yönlendirmesine ihtiyacım var.

Evet vgs nin ürünü Ölçüleri : Genişlik 39,5cm / Uzunluk 40,5cm (motor dahil 40,5cm) Yükseklik 10 cm dir.70 litrelik saklama kabına rahat sığacanı düşünüyorum ölçerek siz değerlendirme yapınız.Ben 50 litrelik saklama kabında 8 cm lik tek pc (power sub) fanı kullanmıştım fakat adaptörüm özel el yapımı 30 watlıktı haliyle pc fanını çok hızlı çevirerek içerideki sirkilasyonu tek başına çok rahatça sağlıyordu.Elinizde hangisi mevcut ise değerlendirebilirsiniz yeterki doğru yere takılarak gerekli hava akımını eşit dağıtabilsin. Mesajı Paylaş
[size=12pt]www.facebook.com / [color=red]Profesyonel Tavukçuluk...[/color][/size][color=green]Beslenilen Türler;[/color][color=blue]Light Brahma[/color]


Recep Bey, teşekkür ederim.

70 lt'lik saklama kabına bu ölçülere göre 42'lik çevirme sistemi zor sığacak gibi.Vgs'nin sitesinde verdiği ölçülere göre 35'lik sistem uygun görünüyor.Ancak sitede her ikisi de stok dışı.Talebe yetişemiyorlar sanırım.

Üstadım tecrübelerinizden yararlanarak, elimde ki saklama kabına göre  lambaların yerleşimi nasıl olmalı ?( lambaları da renkli mi yoksa şeffaf olanından mı almalıyım ?)  temiz ve pis hava deliklerini hangi bölgelere ve kaç mm. açmam gerekiyor ?

Sabrın ve paylaşımın için minnettarım.Saygılarımla.
Mesajı Paylaş

#10
Lambalarınız normal sarı lamba ve 25 watlık olmalıdır.Seramik duy kullanınki plastık duylar ısıdan gevreyip kısa zamanda kırılıyor.Şemadaki Turuncu renkler ampullerin yerleri,Kırmızı renkler pis ve temiz hava girişleridir.Delikler kalem genişliğinde yani 8 lik matkap ucu yeterli olacaktır.Size özelden bir site ismi atacağım ellerinde çvr 35 lik viyol mevcut. ;) Kışın ısının dengeli tutulması ve nem kaybı yaşamamak için büyük strafor köpüğün içerisine kabı yerleştirebilirsiniz benim makinamın örneğinden aşağıya ekliyorum.

[IMG]http://i60.tinypic.com/2anqef.jpg[/img]

[IMG]http://i59.tinypic.com/4g3t5t.jpg[/img]



[IMG]http://i61.tinypic.com/2zznk8y.png[/img] Mesajı Paylaş
[size=12pt]www.facebook.com / [color=red]Profesyonel Tavukçuluk...[/color][/size][color=green]Beslenilen Türler;[/color][color=blue]Light Brahma[/color]


Recep Bey, çok teşekkür ediyorum.

Önerileriniz doğrultusunda iyi bir kuluçka makinası yapacağıma inanıyorum.

Sitede ki çevirme sisteminin de siparişini vereceğim.Dediğiniz gibi dar alanda en ideal sistem.

Tabandan 10 cm yükseğe 2 adet temiz hava, kapağa da iki adet pis hava deliği açılacak.

Pazar günü ampullerin yerleşimi  ile plastiğin dış ve alt yüzeyinin strafor ile izalasyonunu yaparım.( Sıcak silikon ile strafor levhalardan plastiğin dışının izolesini yapmayı planlıyorum)

0.1 C hassasiyetli termometre ile dijital ısı ve nem ölçer cihazı 10 güne kadar elime geçer.( Termometre ile ısı ve nem ölçeri Aliexpress'ten almıştım.Sonradan pişman oldum.Gelince test edeceğim işe yaramaz ise.Sizin önerdiğiniz siteden satın alırım.)

Aldığım termometre ve ısı-nem ölçer cihazın resimlerini ekliyorum.Sizce bunlar kuluçka makinası için uygun mudur ? Özellikle termometreden şüpheliyim.Umarım çalışır.

Tekrar teşekkür ediyorum.Saygılarımla.

Mesajı Paylaş

Alıntı YapTabandan 10 cm yükseğe 2 adet temiz hava, kapağa da iki adet pis hava deliği açılacak.

Pazar günü ampullerin yerleşimi  ile plastiğin dış ve alt yüzeyinin strafor ile izalasyonunu yaparım.( Sıcak silikon ile strafor levhalardan plastiğin dışının izolesini yapmayı planlıyorum)

0.1 C hassasiyetli termometre ile dijital ısı ve nem ölçer cihazı 10 güne kadar elime geçer.( Termometre ile ısı ve nem ölçeri Aliexpress'ten almıştım.Sonradan pişman oldum.Gelince test edeceğim işe yaramaz ise.Sizin önerdiğiniz siteden satın alırım.)

Evet tabandan 10 cm yukarıya temiz hava girişi,aynı ebatta üst kapağınada 2 adet pis hava çıkışı açmalısınız.
Bulunduğunuz bölgede ecza deposu var ise strafor onlarda bol oluyor rica edin ücretsiz verirler nasılsa çöpe atıyorlar.
Isı ve nem ölçer Kablolu yani prob lu almakla akıllık etmişsiniz fakat digital 0,1 ondalıklıyı ilk defa görüyorum ve resimden anladığım kadarı ile basit ve dış kapağı yok  ??? iptal etme şansınız var ise iptal ettirip Eforstar termostat almanızı önerebilirim.
Mesajı Paylaş
[size=12pt]www.facebook.com / [color=red]Profesyonel Tavukçuluk...[/color][/size][color=green]Beslenilen Türler;[/color][color=blue]Light Brahma[/color]

#13
Üstadım,haklısın sonradan pişman oldum.6 $'a satın almıştım.( işe yaramazsa da sonuçta çok büyük para değil sizin önerdiğiniz termometreyi alırım) Kutuya monte edip kullanmayı düşünmüştüm.Ekte sistemin bağlantı şemasını ve özelliklerini gösteren resim ekliyorum.altında ki resimde de bu sistemin kutuya montelenmiş halde satılanı var.Onların fiyatlarıda 10,5 - 12 $ arasında değişiyor.

Aslında, Aliexpress'te hazır satılan ucuz ve fiyat olarak çok cazip kuluçka makinaları var.Ancak onun da tek problemi gümrükte sıkıntı yaratması.  ( Yurtdışından satın almanın riski de var tabii ki.Cihaz satın aldıktan sonra arızalanırsa geri göndereyim desen kargo masrafı cihazın fiyatından fazla.Bu nedenle yurtiçinden garantili cihaz almak en iyisi )

Ayrıca makinayı hazır satın aldıktan sonra amatörlüğümüzün ne anlamı kalır ki ?

İyi akşamlar diliyorum.Selamlar.

Mesajı Paylaş


Yanlışlıkla yurtdışı yazmışım.Yurtiçinden garantili cihaz almak güvenceli.sonuçta garanti süresi içersinde ki kullanım hatası dışında arızalarda parasız tamir ettirme imkanına sahip oluyorsunuz.
Mesajı Paylaş

El emeği yaptığım  makinalardan inanın civciv çıkarken insan daha hevesli oluyor ama fabrikasyon makinalardan çıkan civcivlerde hiç bu kadar keyif alamadım,hele siz yapıma başlayın sizin makinanız da verimli olacak. ;) Mesajı Paylaş
[size=12pt]www.facebook.com / [color=red]Profesyonel Tavukçuluk...[/color][/size][color=green]Beslenilen Türler;[/color][color=blue]Light Brahma[/color]


İnşaallah, başarabilirsem sayenizde iyi bir makine yapmayı düşünüyorum.

Bitince, bitmiş halinin fotoğraflarını siteye yüklerim son haliyle de görüşlerinizi almak isterim.

İyice test ettikten sonra hayırlısı ile yumurta yüklemesi yaparım. Mesajı Paylaş


Recep Bey, merhaba.

70 lt'lik saklama kabına,1 adet kapağa üfleyecek şekilde 12 cm ebatında kare fan yeterli olur mu ? Yoksa 14 cm'lık kare fan mı almalıyım ?
12 v güç ile çalışan fan yetersiz mi olur ? ( 220 v çok ses çıkarır, gürültüsü rahatsız eder diye düşünüyorum.)

Paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum. Mesajı Paylaş

#18
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Uye ol Veya Giris yap
Recep Bey, merhaba.

70 lt'lik saklama kabına,1 adet kapağa üfleyecek şekilde 12 cm ebatında kare fan yeterli olur mu ? Yoksa 14 cm'lık kare fan mı almalıyım ?
12 v güç ile çalışan fan yetersiz mi olur ? ( 220 v çok ses çıkarır, gürültüsü rahatsız eder diye düşünüyorum.)

Paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.

12 cm 220 volt luk tek fan olması yeterli olacaktır.Fanların üzerindeki yapışık kağıtta kaç wat lık rüzgar oluşturduğu yazar 19 wat veya daha düşüğü olursa sıkıntı olmaz,ses gürültüsü yumurtaları değilde sizi rahatsız ediyorsa bir şey diyemem.Fanları tutturduğunuz vidaların önüne lastık parçası,musluk contası yuvarlak siyah olanlardan 1 er adet koyarsanız,ses dalgasını pek fazla duymazsınız...  ;) Mesajı Paylaş
[size=12pt]www.facebook.com / [color=red]Profesyonel Tavukçuluk...[/color][/size][color=green]Beslenilen Türler;[/color][color=blue]Light Brahma[/color]


Sağolun Recep Bey.

Konuyu netleştirmek için sormuştum.Bağlantı yerlerini belirttiğiniz gibi lastik ile vidalarım.Ses desibeli düşük bir fan da alırsam sorun olmaz.

Teşekkürler.Saygılarımla.
Mesajı Paylaş

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Uye ol Veya Giris yap
Sağolun Recep Bey.

Konuyu netleştirmek için sormuştum.Bağlantı yerlerini belirttiğiniz gibi lastik ile vidalarım.Ses desibeli düşük bir fan da alırsam sorun olmaz.

Teşekkürler.Saygılarımla.

Rica ederim yapım aşaması resimlerini ve makinanın bitmiş resimlerini bekliyorum... Mesajı Paylaş
[size=12pt]www.facebook.com / [color=red]Profesyonel Tavukçuluk...[/color][/size][color=green]Beslenilen Türler;[/color][color=blue]Light Brahma[/color]


Recep Bey, merhaba.

Isı ayarlı termostatım 1-2 güne kadar elimde olacak. ( Çin'den satın almıştım.Bugün Türkiye'ye giriş yapmış ) Termostat geldikten sonra montajını yapıp testlere başlayabileceğim.Çevirme işlemini de büyük ihtimalle VGS'nin 35'lik sisteminden satın alacağım.( Bu arada bu çevirme konusunsa kafama takılan bir konu var.Sağa ve sola 45'er drc.'lik açı ile döndürme işleminden sonra yumurta tablası yatık değilde  tabana yatay duracak değil mi ? )

Takıldığım bir konu olursa, sakıncası yoksa size danışabilirim değil mi?

Desteğiniz ve danışmanlığınız için tekrar teşekkür ediyorum.Yapım aşamalarını ve test resimlerini sitede paylaşırım.

Saygılarımla. Mesajı Paylaş

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Uye ol Veya Giris yap
Recep Bey, merhaba.

Isı ayarlı termostatım 1-2 güne kadar elimde olacak. ( Çin'den satın almıştım.Bugün Türkiye'ye giriş yapmış ) Termostat geldikten sonra montajını yapıp testlere başlayabileceğim.Çevirme işlemini de büyük ihtimalle VGS'nin 35'lik sisteminden satın alacağım.( Bu arada bu çevirme konusunsa kafama takılan bir konu var.Sağa ve sola 45'er drc.'lik açı ile döndürme işleminden sonra yumurta tablası yatık değilde  tabana yatay duracak değil mi ? )

Takıldığım bir konu olursa, sakıncası yoksa size danışabilirim değil mi?

Desteğiniz ve danışmanlığınız için tekrar teşekkür ediyorum.Yapım aşamalarını ve test resimlerini sitede paylaşırım.

Saygılarımla.

Merhaba H.Aydın bey;
Şimdiden hayırlı olsun aldığınız termostat.Vgs nin otomatik rafi 45 er derecelik açı ile 2 şer saatte bir sağa ve sola yatmaktadır.Motor ayarlı olduğu için nere de durur ise yumurtalar da rafa göre yatay ve ya dikey olarak pozisyon almaktadır.Bu her makina ve her model de aynıdır,tedirgin olmanıza gerek yok burada ki önemli nokta belirli saatler de yumurtanın dönüş sağlamasıdır.Aklınıza takılan her konu da yardımcı olmaya çalışırım...
Mesajı Paylaş
[size=12pt]www.facebook.com / [color=red]Profesyonel Tavukçuluk...[/color][/size][color=green]Beslenilen Türler;[/color][color=blue]Light Brahma[/color]

İyi akşamlar, arkadaşlar.
İşlerimin yoğunluğu nedeniyle bir süredir yapımına başladığım kuluçka makinası ile ilgilenemedim.
Sağolsun,özellikle Recep Bey'in değerli fikirleri ve yönlendirmeleri ile 70 lt'lik plastik saklama kabından yapımına başladığım makinanın 0,1 hassasiyetli termostatının ayarlarını tamamladım. Isı 37,5 C'ye ulaştığında seramik duylara taktığım 4 adet 25 w'lık lambaları kapatıyor,37,3 C'de lambaları tekrar açıyor.Böylelikle ısının 37,5 C'nin altına düşmesine engel oluyor.

Yumurta viyolünü 42 yumurta kapasiteli olarak, 30'luk sert yumurta viyollerinden yaptım.Viyolleri,küçük plastik meyve kasasına monteledim.Çevirme işini ip yardımıyla manuel yapmayı düşünüyordum.Ancak zahmetli olacağını düşünerek otomatik yapmaya karar verdim.Resmini eklediğim piliç çevirme motoru aldım.Bu motor yavaş dönmesine karşılık aynı yönde 360 C dönüş yaptığı için bildiğim kadarıyla, motora ilave olarak zaman ayarlı priz ve zaman rölesi almam gerekiyor     ( ki onları da aldım) zaman ayarlı prizi 2 saatte bir elektrik verecek şekilde ayarlayacağım.Ancak prizin en kısa ayar süresi 15 dk. olduğu için zaman rölesini, motorun 45 drc.'yi kaç sn.'de turladığını hesaplayarak o süreye göre programlayacağım.Sağa ve sola dönüşleri ise krank mili sistemiyle yapmayı düşünüyorum.Ancak krank milinin uzunluğunu nasıl hesaplayacağım onu bilmiyorum.Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa memnun olurum.Piliç çevirme motoru, zamna ayarlı priz , zaman rölesi ve krank sistemi ile otomatik çevirme sistemini yapabilir miyim ? Makinam henüz tamamlamadığı için resim eklemedim.Çok az bir işi kaldı tamamlanınca ayrıntılı resimlerini ekleyeceğim.Eksikleri varsa sizlerinde yönlendirmesi ile tamamlarım.


Mesajı Paylaş

Şematik olarak http://kuluckadunyasi.com/index.php?topic=4450.0 (http://kuluckadunyasi.com/index.php?topic=4450.0) buraya bakabilirsiniz ama sizin limit sivice ihtiyacınız var cevirme icin. Birde zaman ayarli pririz.Ama cift kontakli olmali. tabi birazda elektrik bilgisi .Kolay gelsin.  Mesajı Paylaş
*Yay gibi eğri olup elde tutulmaktansa ok gibi doğru olup uzaklara atılmayı tercih ederim.

*Başarı azimle yapılan her işin sonucudur.

*El yapimi kuluçka makinası hakkında her şey.

www.kuluckadunyasi.com
aalsay_1980@windowslive.com


Ali Bey, yardımınız için teşekkür ederim.
Sviç yerine krank mili sistemi Z şeklinde demir kol ile bu sistemi kuramaz mıyım ?
Limit sviç ile daha mı kolay olur ?
Zaman rölesini tek kontaklı almıştım. ( Altta ki resimde )Olmayacaksa değiştireyim.
Mesajı Paylaş

Tekrar merhaba, arkadaşlar.

Otomatik çevirme sistemi için siteye fotoğraflarını eklediğim piliç çevirme motorunun çalışma süresini belirlemek için;
Entes SM-9 Flaşör özellikle çok fonksiyonlu zaman rölesi satın almaya karar verdim.Bu röle otomatik çevirme işlemi için sizce de uygun mudur ? Değilse değiştireceğim.

Motorun röle bağlantısında sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum Gelişim sepetiminde resmini ekliyorum.40 yumurta kapasiteli, kartondan viyoller nemi emerek stabil tutmamı engeller mi? Problem çıkaracaksa, kare şeklinde ki kümes telinden yapmayı düşünüyorum.

Otomatik çevirme sisteminde yardımlarınızı bekliyorum.
70 Lt.'lik plastik saklama kabının ( Dışını strafor ile kapladım.) Ölçüleri / Yükseklik :41 cm, Uzunluk : 55 cm , Eni :35 cm.)
Bu kısıtlı alanda otomatik çevirme işlemine hangi sistem uygulanır, resimli ve çizimli (Kullanmam gereken malzemelerde dahil olmak üzere ) teknik ayrıntıları ile açıklabiireniz memnun olurum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla.
Mesajı Paylaş


-Kusur bakmayın,sormayı unuttuğum bir konu daha var.

70 Lt.'lik bu saklama kabında yumurtaları yerleştireceğim gelişim sepetinin resmini ekledim.Çıkım sepeti olarak da aynı sepetimi kullanayım ?

Yoksa, yine plastik meyve kasasından ( Çıkım sepeti ile aynı ölçülerde ) ayrı bir düzenek mi hazırlamam lazım ?
Plastik meyve kasasının tabanını halı kaydırmaz ile kaplasam ve 19.günde gelişim sepetini çıkarıp yumurtaları bu kasanın içersine yatırsam olur mu ?

Ayrıca, otomatik çevirme sistemini nereye monte etmeliyim ? ( Demir ayak, kasa vb....) Gelişim ve çıkım sepetlerini sanırım bu genişlikte ki bir makinada aynı anda yerleştirmem imkansız gibi görünüyor. 19.günde gelişim sepetini çıkarıp yerine çıkım sepetini yerleştirmek gerekecek gibi.

Çok soru sorduğumun farkındayım.Bu konularda yakınımda konuyu bilen yardım alabileceğim kimse olmadığı için sizlerin başını ağrıtıyorum :) Tekrar teşekkürler.
Mesajı Paylaş


Son sorum  :)

Çevirme sistemi saklama kabının uzun kenarından boydan boya geçireceğim tij demirden mil ile mi ? Yoksa
enine yine tij demir ile vidalama ile mi daha uygun olur ? Enine monte ederek çevirmede yukarıda kalan kısımda ki yumurtalar lambaya yaklaşıyor ( Lambaların altına kutu kolayı kesip siper yapmayı düşünüyorum.Yumurtalara doğrudan ısı vermesin diye )

Sizce enine mi yoksa, boydan boya mil ile çevirme sistemi mi daha uygun olacaktır ?

Çok teşekkürler. ( Sabrınız için ) Saygılarımla. Mesajı Paylaş


Bunlar da görsel çizimleri.
Kusura bakmayın.Power pointim çok kötü olduğu için umarım çizimlerle demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Mesajı Paylaş


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter


Yasal Uyarı

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Kuluçkadünyası.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Kuluçkadünyası.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.