Merhaba, aranıza yeni katıldım; İstanbul/Silivri tarafında bir yazlığımız var, 4m2'si kapalı, 8m2'si açık olmak üzere 1,5 metre yüksekliğinde bir kümesim, içinde de 11 tavuk bir horoz var, hepsi köy tavuğu, tahmin edebileceğiniz üzere oldukça acemice bakabiliyorum.
Damacana ve yoğurt kovası yöntemiyle yemlik ve suluk yaptım, 15-20 gün yem ve su ikmali yapmadan durabiliyorlar. Ara ara gidip gerekli ikmalleri yapıyorum. Ortamı kasten anlatıyorum belki buna göre tavsiye verecekler olabilir. Yumurta veriminden memnun değilim, kümes toplamda günde 1 yumurta civarı üretim yapabiliyor, yani bu kümesten 15 günde 15 yumurta alabildik bu sefer mesela, ben de bu tavukları satıp cins tavuk almaya niyetlendim.
Bu işte tecrübeli üyelere bir-iki sorum olacak;
1-Yukarıda bahsettiğim ortam ve bakım şartları dikkate alındığında hangi cinsi tavsiye edersiniz, (yumurtaları satış amacım yok sadece kendimiz tüketicez), ayrıca civciv üretimini kuluçka makinesiyle değil doğal yollardan yapacağımı da dikkate alırsanız sevinirim.
2-Bir iki cins yapılabilir demiş bazı arkadaşlar, safkan civciv alabilmek için horoz ve tavukların aynı cins olması gerekir diye biliyorum, farklı iki cins için ayrı iki kümes gerekir mi, bunun pratik bir yolu var mı?
3-Safkan civciv için sahibinden.com ilanları güvenilir midir? Civciv ya da yarkaları nerden temin etmeliyim?
4-Civciv alırsam kümese koyma aşamasına gelene kadar bakımı çok mu zordur, hayvanları telef eder miyiz?
Herkese selamlar..