Arkadaşlar,
bir fikir atacağım ama kimsenin de kafasını fazla karıştırmak istemiyorum. Kuluçka makinalarında normal olarak fahrenheit cinsinden birim kullanılır. Nedeni de ara değerlerin fazla olması ve hassasiyetin daha belirgin olması içindir. 1 Derece 1,8 fahrenheit ederki bu da bize hassasiyetin önemini gösterir. O halde termostat kullanırken hassas olması önemlidir. Piyasadaki termostatların bazılarında fahrenheit birimi de mevcuttur ama ne yazıkki karşılaştığım bu tip termostatların hepsi derece ile orantılı olarak programlanmıştır. Yani 1 derecenin fahrenheit karşılığı ne ise o şekilde göstermektedir. 1-2-3-4...fahrenheit gibi değil.
1- Gelelim Hangi termosta olayına. Eforstarın kuluçka makinası için ürettiği termostatları yanlışım yoksa 10 derece veya 0 derece ila 50 derece arasında ölçüm yapmaktadır. Diğer termostatlar (normal olarak) -40veya -20 ila 99 veya 100 derece arasında ölçüm yapmaktadır. Aklıma şu geliyor .Birinde termistörün hareket alanı 100 veya fazlasına , diğerinde 40 veya 50 ye bölünmüş olabilir mi? Eğer bölünmüş ise hangisi daha hassas olur?
2- Pid kontrollü mü olsun yoksa on off mu? Pid kontrollüye ödenen fazla ücretin geri dönüşü on-of tipine göre ne kadar zamanda olur?
3- Otomatik çevirme sistemi genel olarak isteriz, o halde zamanlama devresi olsun mu olmasın mı?
Bu sorulara cevap verebilirsek hangi termostadı kullanmalı sorusuna da cevap verebiliriz diye düşünüyorum. Saygılar.