buda son resim. özellikle son kısma koydum.
alta iki tane karşılıklı 100 lük ampül bağladık. nem en fazla %60 doalylarına çıkarabildik. çıkım içinde kullanacağımızdan %70 yapamayınca çare aramaya başaldık. su kabına yapılmış olarak görülen sarı kutu bildiğimiz kahve yapan zımbırtı. onu yarıdan kesip su kabına monte ettik. sol taraftaki ampülü iptal ettik ama sağdakini de iptal edeceğiz. gerek kalmadı. bu şekilde nemi istediğimiz yere çıkarabiliyoruz.
ancak sıkıntılı olan kısımlar var.
1. gelişim döneminde biz nemi 57-60 bandı olarak kararlaştırdık. nem 56 ya düştüğünde panel ketılı çalıştırıyor. ketil 30-40 sn çalışması durumunda nem çıkıyor. ve 58 olunca dur dedik ketıla. 58 de çalışmayı durduruyor ama buhar verdiği için dursa da bir süre daha nem artmaya devam ediyor. en fazla 61-62 oluyor nem ve ordan düşmeye başlıyor. nem 62 lere çıkınca ısıyı emdiği için ısıda 37,6 lardan 37,4 lere iniyor nemin düşmeye başlaması ile ısı tekrar çıkıyor.
buradaki sıkıntı çok oynak olmaı. yarım saat içinde 62 lerden 56 lara iniyor sonra çıkıyor tekrar iniyor. bunun zararı olur mu.
aklımıza gelenler ise
1. dimmer kullanıp ketılın ısıtma süresini uzatarak daha yavaş artma-azalma sağlamak
2. gözlemlediğimiz kadarı ile havalandırma için kullandığımız fanlar çok fena çalışıyor. deliklerden ikisini kapatarak üflemeyi azaltmak. o zaman temiz hava alımı ve pis hava atımı yeter mi bilmiyorum ama resmen dışarıya üflüyor havayı.
3. dimmeri fanlara bağlayarak fanları yavaşlatmak böylece temiz hava girişi, pis hava çıkışı ve içerideki sirkülasyon azalarak nemde denge sağlanabilir.