Google

KılıçKuyruk

Başlatan muhammet ali temel, 10 Ocak 2012, 09:45:46

« önceki - sonraki »
Tecrübelerime Ve Gözlemlerime Dayanarak Kılıckuyruk Balık Hakkında Sizlere ßilgi Vereceğim..
Kılıckuyruklar 20 ila 28 santgrat derece sıcaklğndaki suyu severler.. Beslenme şekilleri Otcul ve etcildir.
Diğer türlere göre oldukça akrasiftirler.Kılıckuyruklar Guruplar halinde takılır. Ve o grupta 1den fazla erkek varsa baskın erkek diğer erkeği hırpalar..
Kılckuyruklarda üreme 3-4 aylık olduklarında başlar. Erkekler hemen ayrıt edilr. Kuyruk altlarnda uzunca bir (kılıca benzer)bir parçaları vardır..
Erişkin dişiler her ay ortalama 20-100 arası yavu yapar..
Kılıçkuyrukların En belirgin özelliği ise Dişılerin Erkeğe dönüşmesidir. Evet Dişiler Erkeğe Dönüşür.Eger grupta erkek yoksa baskın olan disi erkeğe dönüşür.. Hastalık  geçirmiş yada yaşlanmş dişilerde erkeğe dönüşebilir. Mesajı Paylaş


  • Gösterim 3,457 
  • Balık Irkları
  • 3 Yanıtlar




Muhammet bey bunlar göl yada deniz balığımı acaba? Kılıçların bir varyetesimi?Bilgilendirirseniz sevinirim Mesajı Paylaş

#2
Kılıç Kuyruk - Xiphophorus helleri
Görünüs: Ince uzun baliklardir. Erkeklerde kiliç seklinde kuyruk uzantisi bulunur. Çesitli renklerde irklar üretilmesine ragmen halen en taninmislari kirmizi renklileridir.

Cinsiyet ayrimi: Erkeklerde gonopod ve kuyruklari uzundur (Kılıç) vardir.

Beslenme: Canli ve Kuru yemler, bitkilerdeki yosunlar unutulmamalidir.iyi bir yosun yiyicidirler.

Üreme: Üretimin yapilacagi akvaryum en az 80 litrelik olmalidir. Disiler her seferinde 30-90 arasi yavru dünyaya getirebilirler. Yetiskin baliklar zaman zaman kendi yavrularini yiyebilirler. Su üstünde yüzen bitkiler yavru baliklar için siginak görevi yaparlar. Yavru baliklar toz yemlerle ve/veya küçük canli yemlerle bütütülebilirler.
Yasama ortami: Ömürleri 5 yildir.Genelde diger türlere karsi barisçil baliklardir. Erkekler kendi aralarinda kavgacidirlar. Genellikle akvaryumdaki en büyük ve güçlü erkek digerlerini ezerek hükmeder. Bu yüzden akvaryum çok büyük olmadigi sürece ya bir tek ya da saldirganligin farkli hedeflere dagilmasi için en az 4 kiliç kuyruk erkegi bulundurulmasi önerilir.
Yüzmek için açikliklari da bulunan iyi bitkilendirilmis ve su dolasimi güçlü akvaryumlardan hoslanirlar. Salvinia, lemna minor (su mercimegi) ve pistia gibi su üstünde yüzen bitkiler yavru kiliçkuyruklarin saklanmalari ve beslenmeleri için çok yararli olurlar.
Yasli veya parazitlerin saldirisina ugramis disilerin bazen cinsiyet degistirerek erkeklestikleri görülür.
Kiliçkuyruk, sayika (cichlasoma sajica) ve ates agiz (cichlasoma meeki) gibi orta boylu ve nispeten barisçi çiklitlerin yaninda da en az 4'lü gruplar halinde beslenebilir. Ancak bu çiklitlerin yaninda kiliçkuyruk yavrularinin kurtulma sanslari yok sayilir. Grup halinde yüzen küçük sürü baliklari bu tür çiklitlerin kendilerini daha güvende hissetmelerini saglarlar. Böylece daha az saklanip canli renklerini
Mesajı Paylaş

Serhat ßey Gerekli Açıklamayı Yapmış. Kendilerine Teşekkür Ederiz. Mesajı Paylaş


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter


Yasal Uyarı

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Kuluçkadünyası.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Kuluçkadünyası.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.