Google

Kanatlı hastalıkları hakkında genel bilgi

Başlatan İLYAS ŞEN, 07 Kasım 2014, 13:34:27

« önceki - sonraki »
Soğuk Algınlığı : Üşütme neticesi olur. Kuşun tüylerini kabartıp daima uyumak istemesi belirtidir. Kanarya sıcak bir yere alınır. Suyuna "Terramycin" eriyiğinden üç damla ilave edilir. Ballık asılır. Yeşillik verilmeyip ilaçlı sudan içmesi sağlanır.
Nezle : Üşütme sonucu göz ve burnunda akıntı görülür, geçicidir. Hasta kuşu diğerlerinden hemen ayırmak ve tedavi etmek gerekir. Sıcak mekan ve Terramycin damlası fayda verir.
Bronşit : Solunum yolu hastalıklarının en sık görülenidir. Nefes yolları ve hava kesecikleri iltihaplanmalardan meydana gelir. Ballık takılı olmalıdır.
Astım : Üşütme, rutubet vakitsiz banyo verme önlenemeyen bronşit neticesi solunum yolu iltihabının kronikleşmesi şeklidir. Bronşit tedavisine devam edilirse kati bir tedavisi yoktur. Hasta kuşu tecrit etmek şarttır.
İshal : Üşütme ile beraber, bayat mamalardan çürük yeşillik ve meyvelerden olur. Fazla verilen yeşillikte ishale sebebiyet verir. Yapılacak ilk iş yeşillik ve mamaları kesmektir. Haşlanmış patates rendesi üzerine bir tutam haş haş tohumu serpip mamalıkta verilir. Sularına on damla Sulpha Mezathin eriyiği damlatılır. Dışkı düzelinceye kadar tedaviye devam edilir.
Kireçli İshal : Bulaşıcı bir hastalıktır. Kireçli maddelerin sindirilememesi ve kireç tuzlarının vücuttan atılması sebep olur. Sindirim sistemi bozulan kuş bir köşede bitkin durur. Yemeden içmeden kesilir., dışkısı sümüksüdür. Bulaşıcı olduğu için ayrı bir yere alınır. Kireç kaybından halsiz düşer bu sebeple kireçli maddeler toz olarak patates mamasına katılır, suyuna ilaç olarak Terramycin Animal Pormula Suluble Powder" katılır gün aşırı tazeleyerek devam edilir.
Kanlı İshal : Kuşları çok etkileyen bulaşıcı bir bağırsak hastalığıdır. Önlem alınmazsa kırıp geçirir. Bağırsaklara yerleşen mikropların kanlı dışkı ile grup halinde yaşayan diğer kuşlara geçmesi ile salgın hastalık oluşur. Kuş kabarmış halde durur dışkısı sulu ve kanlıdır. Kuşa rejim uygulanır. Yeşillik verilmez. Ballık takılır. Suyuna on beş yirmi damla "Sulpa Megadhine" eriyiğinden damlatılır. Daha sonra "Terramycin suluble powder" tozundan bir leblebi kadar suyuna gün aşırı katılarak tedavi devam edilir. Dışkı normale dönünceye kadar kontroller her gün sabah, akşam yapılır. Tecrit edilen kuşların gagalarına gerekirse ilaçlı su akıtılır. "Balsomin" ilacı ile de tedavide fayda sağlanır. Zira güçsüz kalan kuşun canlanmasına yardımcı olur. Vücudun direncini arttırmasına yardım eder.
Kabızlık : Bağırsak bozukluklarından sonra görülür yeşillik ve meyve verilmemesi de sebep oluşturur. Kuş silkelenir, dışkısını yapamaz. Bu durumda verilecek yeşillik ve elma ile normal dışkı atması sağlanır. Beslenmesine kabızlığa sebep gıdaları uzak tutarak devam edilir. Suyuna soda ilave edilir.
Zafiyet : Çeşitli hastalıklar ve kötü bakım sonucu meydana gelir. İyi bir ortamda kuvvet verici mama şurup ve vitamin, gıdalar yapılacak özel bir beslenme ile kuşu kurtarmak mümkün olabilir." Vitaline forte" faydalıdır.
Nikris : Dar ve küçük kafeslerde hareketsizlik yüzünden ayak parmakları ve mafsallarda şişlikler meydana gelir. Kuş yürüyemez, tüneğe tutunamaz. Bu halde ilk iş kuşa geniş bir mekan temin edilmelidir. Ayaklar "terramycin merhem Animal" ile gün aşırı ovulur. Vitakraft özel ayak kremi çok etkilidir. Kuşun bol bol uçması iyileştirmeyi oldukça hızlandırır. Yeşillik ve meyve bol verilir.
Bacak Pullanması : Yaşlı kuşlarda görülür. kötü kafes ve tünekler de etkilidir. Yukarıda zikredilen merhemler çok faydalıdır. Zaman zaman sürüp hafifçe ovalayarak tedavi edilir.
Ses Kısılması : Soğuk ve rüzgarın etkisi veya soğuk su ve yeşilliklerin verilmesinden meydana gelir. Kuş ötümden kesilir. Bal limon, gliserin karışımı mama ve ballık verilmelidir. Suluğuna on beş damla "BRODİL" şurubundan ilave etmek fayda getirir.
Dil Altı : Kanaryanın ağızları içinde dil altlarındaki iltihaplanmadır. Kuş yemlenemez. Veteriner hekimi müdahalesi gerekebilir.
Kanat ve Ayak Kırıkları : Düşme ve çarpmaların yol açtığı kazalarla veya kafes içindeki yanlış tutuş ve kovalama esnasında olabilir. Kırılan uzuv ince bir bez ile sarılır kuş sakin bir yerde beslenir. Veteriner hekimi müdahalesi gerekebilir. İtina ve ilgi gerektirir. Ayaklar sarılırken "kibrit çöpü" gibi sertlik temin edeci destek konur.
KANARYA HASTALIKLARINDA KULLANILAN İLAÇLAR
KANARYALARDA KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER:
ETKEN MADDE İçme Suyu ( mg/Lt) Yem/Mama (mg / Kg)
Amoksilin 200-400 300-500
Ampisilin 1000-2000 2000-3000
Kloramfenikol 100-200 200-300
Klortetrasiklin 1000-1500 5000
Dokasisiklin 250 1000
Eritromisin 100 200
Furaldaton 100-200 200
Linkomisin 100-200 200
Neomisin 80-100 100
Spektinomisin 200-400 400
Spiramisin 200-400 400
Sulfonamid 50-100 100
Polimiksin 50.000 İ.Ü. 50.000 İ.Ü.
Tylosin 250-400 400
İLAÇ ÖZELLİKLERİ VE KULLANMA KILAVUZU
*BAYMEC %1 (ANTİPARAZİTER)
Kullanıldığı Yerler : Bit tedavisinde kullanılır,emici ve ısırıcı bitlerde ayrıca iç ve dış parazitlerde mükemmel sonuç verir.
Dozaj : 2 lt. suya 2 ml. Baymec karıştırılıp iyice çalkalandıktan sonra suluklara konur 24 ila 48 saat sonra su temiz suyla değiştirilir.
Tedavi ayda bir tekrarlanır.
Not: Hiçbir dönemde yan etkisi yoktur.(Yumurta, yavru, tüy, vb.)
*BİYOMEC %1(ANTİPARAZİTER)
Baymec ile aynı ham maddeyi içerir,aynı yerlerde aynı oranda kullanılır.
*VİTAFORM(Suda Eriyen Toz Vitamin)
Kullanıldığı Yerler: Gelişmeyi sağlıklı büyümeyi, döllenmeyi sağlar.Kuşlar için büyük 8 esas vitamini en uygun oranlarda ihtiva etmektedir.
1. Vitamin A: Kuşun gücünü arttırarak hastalıklardan korur.
2. Vitamin D3 : Yumurta kabuğu sağlamlığını sağlar.
3. Niasinamid : Ağız boşluğunda oluşan iltihaplanmayı önler, tüyleri güzelleştirir.
4. Kalsiyum Pantotenat : Deri iltihabını önler, tüy kalitesini arttırır.
5. Vitamin B2: İshali önler.
6. Vitamin B12 : Büyümeyi sağlar,
7. Vitamin K : Bağırsak kanamalarını önler.
8. Vitamin E : Döllenme gücü ve verimi arttırır.
Dozaj:1 lt. suya bir çay kaşığı (2gr) hastalıkta 1 lt. suya 2 çay kaşığı.
*DEPOMİN (Mineral Ve Aminoasit Kombinasyonu)
Kullanıldığı Yerler: Genç hayvanlarda gelişmeyi hızlandırır.
Yemden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlar .
Hayvanın tüyden kolay çıkmasını sağlar.
Dozaj: 1 lt. Suya 1 kapak atılır. Haftada 2 defa verilir.
*TETRAMEZATİN
Kullanıldığı Yerler: İshal tedavisinde kullanılır.
Dozaj: 2,5 lt. Suya 2,5 gr. atılır. Tedavi 3 gün sürer ilaçlı suyun 6-12 saatte tamamen içilmesine dikkat edilmelidir.
(Su bitecek oranda konulmalıdır.) Her gün taze su hazırlanacak.
*NEOPRİM
Kullanıldığı Yerler:İshal tedavisinde kullanılır.
Dozaj: 2,5 lt. suya 1 gr.(yarım çay kaşığı) tedavi 3 gün sürer.
*TYLAN
Kullanıldığı Yerler: Solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılır.
Ayrıca yer değişikliği ve stres durumlarında kullanılır.
Dozaj : Koruyucu olarak haftada 2 gün 2 lt. suya 1 gr. (Yarım çay kaşığı ) tedavi amaçlı 1lt. suya 1 gr. 5 gün verilir.
*ESB3
Kullanıldığı Yerler: Küf mantarlarının yol açtığı hastalıklara iyi gelir.
Nemin yoğun olduğu ortamlarda uzun süre verilebilir.
Kanlı ishal durumlarında da kullanılır.
Dozaj:Koruyucu olarak 1 lt. Suya 1 gr.
Tedavi amaçlı 1 lt. suya 2 gr. 3 gün kullanılır.
*NEO TERRAMYCİN
Kullanıldığı Yerler: Kronik solunum yolu enfeksiyonları (Sinuzit,Burun akıntısı ) stres ve vücuttaki yararlanmalardan sonra kullanılır.
Dozaj: Koruyucu olarak 2 lt. suya 2 gr. Tedavi 1 lt. suya 1 gr.
*NEO TERRAMYCİN + VİTAMİN
Dozaj: Koruyucu olarak 1 lt. suya 2 gr. Tedavi 1lt. suya 4 gr.
*BAYTRİL ( %2.5)
Kullanıldığı Yerler: Kanaryalarda bilinen 30 çeşit hastalığın (Kuyruk sallama ,hırıltı, sebebsiz ölümler , virüs hastalıkları ) tedavisinde kullanılır.
Dozaj: Koruyucu olarak 1 lt. suya 2 ml. Tedavi :1 lt. suya 4ml. 3 ila 7 gün
*BAYTRİL (%10)
Dozaj: Koruyucu olarak 2 lt.suya 1 ml. Tedavi: 2 lt. suya 2 ml.
*VİLFLOKS
Kullanıldığı Yerler : Yumurtada yavru ölümleri .solunum sistemi hastalıkları ve ishaller.
Dozaj: Koruyucu olarak 2 lt. suya 1 ml. Tedavi:1 lt. suya 1 ml. 3 gün
*POLİSAMİN ( VİTAMİN )
Dozaj: 1lt. suya 1 çay kaşığı. Yumurtlama ve tüy döneminde 2 gün ara ile normal zamanda haftada 1 gün verilir.
BeğenBeğen ·





Alıntıdır.  Bir kuş sitesinden alınmıştır. Sindirim sistemleri tavuklarla aynı olduğu için bu bilgiler tavuklar içinde geçerlidir. Mesajı Paylaş


[IMG]http://i61.tinypic.com/2mpx3sw.png[/img]<br /><br />www.kuluckadunyasi.com
  • Gösterim 3,621 
  • Hastalıklar Ve Tedavileri
  • 3 Yanıtlar




teşekkürler bilgilerin için bu arada ballık nedir? Mesajı Paylaş

paylaşım için teşekkürler ilyas bey. Mesajı Paylaş
www kuluckadunyasi.com

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Uye ol Veya Giris yap
teşekkürler bilgilerin için bu arada ballık nedir?

Bu kafes kuşlarına verilen ballı kraker. Aslında hiç bir faydası yok bunu ben biliyorum. Ama kafes içinde sıkılan kuşlar için bir nevi eğlencelik görevi gördüğü için stresi azaltıyor. Mesajı Paylaş
[IMG]http://i61.tinypic.com/2mpx3sw.png[/img]<br /><br />www.kuluckadunyasi.com


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter


Yasal Uyarı

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Kuluçkadünyası.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Kuluçkadünyası.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.