Girişimci olmanın 10 altın kuralı-
Girişimci olmayı düşünenlerin öncelikle kendilerini iyi tanıyor olmalarını gerekli, çünkü bu kararı verirken karakter büyük önem teşkil ediyor.
Girişimci olmayı düşünenlerin öncelikle kendilerini iyi tanıyor olmalarını gerekli, çünkü bu kararı verirken karakter büyük önem teşkil ediyor. Objektif olmanız açısından bu kararı almadan birkaç yakın arkadaşınızla görüşün.
Eğer bir fikriniz ve ilk satışınızı hayata geçirebileceğiniz yola kadar götürebilecek bir iş planınız varsa işte size öneriler...
1-İLETİŞİM KABİLİYETİ GİRİŞİMCİLİĞİN 'OLMAZSA OLMAZ'IGirişimciliğin altın kurallarından biri iletişim becerisidir. başarılı bir girişimci insan ilişkileri kuvvetli sosyal ve atak biridir.
2-GİRİŞİMCİ İŞİNE VE FİKRİNE HER ZAMAN TUTKULUDURGirişimcinin sahip olması gereken en önemli özelliklerinden biri fikri ve işi için sahip olduğu tutkudur. Başarılı bir girişimcinin sahip olduğu diğer bir silah ise özgüvenidir.
3-YENİDEN BAŞLAMAYI BİLMEKBir girişimci başarısız olduğu zaman bu gerçeğin altında ezilmemeyi bilmelidir. Başarılı bir girişimci zorluklarla mücadele edebilen biridir. Başarılı ya da başarısız her tecrübe önemli bir deneyimdir
4-FIRSATLARI YAKALAMA VE DEĞERLENDİRME BECERİSİBaşarılı bir girişimci iyi bir gözlemci olarak fırsat yakalamanın peşindedir.
5-İLK SENELER ÇOK ZORLAYICIDIRGirişimciler çalışanlarından her zaman daha çok çalışır. parasızlık özel hayata zaman ayıramama hemen her girişimcinin ilk senelerdeki zorluğudur.
6-GİRİŞİMCİLİK TEK KİŞİLİK GÖSTERİ DEĞİLDİR
Bir girişimcinin tam donanımlı bir ekibe ihtiyacı vardır. İç yönetim kadrosu ne kadar iyi olsa da muhasebe patent hukuk vergi uluslararası piyasalar ve yeni pazarlar konusunda sürekli desteğe ihtiyacı vardır.
7-HEM MADDİ HEM MANEVİ SERMAYEYE İHTİYACINIZ VARDIRBir işi kurmak ve büyütmek için para kadar doğru bağlantılar ve fikir alışverişi kritik bir başarı unsurudur.
8-FİNANSALLARI ANLAMAK LAZIMGelir gider tablosu, nakit akışı ve bilançonun ne olduğunu nasıl hazırlandığını ve nasıl okunduğunu bilmelisiniz.
9-MALİYETLERİ HESAPLARKEN GERÇEKÇİ OLMALISINIZ
Girişimciler ilk aşamada neredeyse hiç maaş almadan çalışırlar. Şirkete yatırılan para bile şirketindir. Patron dahi olsanız özel hesabınızla şirket hesabınızı asla karıştırmamalısınız. Kredi bulabilmeniz buna bağlıdır.
10-KAPASİTE PLANLAMASI VE PROJEKSİYONDA EN KRİTİK BİR BAŞARI FAKTÖRÜ: MAKRO YERİNE MİKRO BAKMAK
Bir pazarın potansiyel büyüklüğünü hesaplamak için hedef kitelenin belli bir yüzdesine ve büyüme trendlerine bakılır. Ancak günlük hayata bir müşteriyi iki müşteriye çıkararak ardından iki müşteriyi memnun edip dörde katlayarak devam etmelisiniz. Doğrusal değil katlanarak büyüme yakalanmalı. Başarınızın sırrı ilk müşterinizde saklı.