Haberler:

Türkiye'nin En Büyük Forum Sitesi

Google

Girişimci olmanın 10 altın kuralı

Başlatan İLYAS ŞEN, 02 Ekim 2013, 17:03:55

« önceki - sonraki »



Girişimci olmanın 10 altın kuralı


-



Girişimci olmayı düşünenlerin öncelikle kendilerini iyi tanıyor olmalarını gerekli, çünkü bu kararı verirken karakter büyük önem teşkil ediyor.

Girişimci olmayı düşünenlerin öncelikle kendilerini iyi tanıyor olmalarını gerekli, çünkü bu kararı verirken karakter büyük önem teşkil ediyor.  Objektif olmanız açısından bu kararı almadan birkaç yakın arkadaşınızla görüşün.

Eğer bir fikriniz ve ilk satışınızı hayata geçirebileceğiniz yola kadar götürebilecek bir iş planınız varsa işte size öneriler...


1-İLETİŞİM KABİLİYETİ GİRİŞİMCİLİĞİN 'OLMAZSA OLMAZ'I

Girişimciliğin altın kurallarından biri iletişim becerisidir. başarılı bir girişimci insan ilişkileri kuvvetli sosyal ve atak biridir.


2-GİRİŞİMCİ İŞİNE VE FİKRİNE HER ZAMAN TUTKULUDUR

Girişimcinin sahip olması gereken en önemli özelliklerinden biri fikri ve işi için sahip olduğu tutkudur. Başarılı bir girişimcinin sahip olduğu diğer bir silah ise özgüvenidir.


3-YENİDEN BAŞLAMAYI BİLMEK

Bir girişimci başarısız olduğu zaman bu gerçeğin altında ezilmemeyi bilmelidir. Başarılı bir girişimci zorluklarla mücadele edebilen biridir. Başarılı ya da başarısız her tecrübe önemli bir deneyimdir


4-FIRSATLARI YAKALAMA VE DEĞERLENDİRME BECERİSİ

Başarılı bir girişimci iyi bir gözlemci olarak fırsat yakalamanın peşindedir.


5-İLK SENELER ÇOK ZORLAYICIDIR

Girişimciler çalışanlarından her zaman daha çok çalışır. parasızlık özel hayata zaman ayıramama hemen her girişimcinin ilk senelerdeki zorluğudur.


6-GİRİŞİMCİLİK TEK KİŞİLİK GÖSTERİ DEĞİLDİR

Bir girişimcinin tam donanımlı bir ekibe ihtiyacı vardır. İç yönetim kadrosu ne kadar iyi olsa da muhasebe patent hukuk vergi uluslararası piyasalar ve yeni pazarlar konusunda sürekli desteğe ihtiyacı vardır.


7-HEM MADDİ HEM MANEVİ SERMAYEYE İHTİYACINIZ VARDIR

Bir işi kurmak ve büyütmek için para kadar doğru bağlantılar ve fikir alışverişi kritik bir başarı unsurudur.


8-FİNANSALLARI ANLAMAK LAZIM

Gelir gider tablosu, nakit akışı ve bilançonun ne olduğunu nasıl hazırlandığını ve nasıl okunduğunu bilmelisiniz.


9-MALİYETLERİ HESAPLARKEN GERÇEKÇİ OLMALISINIZ

Girişimciler ilk aşamada neredeyse hiç maaş almadan çalışırlar. Şirkete yatırılan para bile şirketindir. Patron dahi olsanız özel hesabınızla şirket hesabınızı asla karıştırmamalısınız. Kredi bulabilmeniz buna bağlıdır.


10-KAPASİTE PLANLAMASI VE PROJEKSİYONDA EN KRİTİK BİR BAŞARI FAKTÖRÜ: MAKRO YERİNE MİKRO BAKMAK

Bir pazarın potansiyel büyüklüğünü hesaplamak için hedef kitelenin belli bir yüzdesine ve büyüme trendlerine bakılır. Ancak günlük hayata bir müşteriyi iki müşteriye çıkararak ardından iki müşteriyi memnun edip dörde katlayarak devam etmelisiniz. Doğrusal değil katlanarak büyüme yakalanmalı. Başarınızın sırrı ilk müşterinizde saklı.

Mesajı Paylaş


[IMG]http://i61.tinypic.com/2mpx3sw.png[/img]<br /><br />www.kuluckadunyasi.com
  • Gösterim 3,825 
  • Genel
  • 5 Yanıtlar




Bilgiyi öğrenmenin birden fazla yolu vardır. Kimileri görerek, okuyarak öğrenir; kimileri dinleyerek, tartışarak öğrenir; kimileri ise tecrübe ederek. "Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer" misali bir işi tecrübe etmek onu öğrenmenin en kalıcı fakat en uzun sürede öğrenilen yoludur.

Bir girişimci olarak yola koyulduğunuzda pek çok farklı konuyu görecek, tartışacak, tecrübe edeceksiniz. Sizden önce bu süreçleri atlatmış insanların deneyimleri, yorumları bazı zorlukları daha kolay atlatmanıza, en azından bir zorlukla karşılaştığınızda olası nedenlerini ve tecrübe edilmiş sonuçlarını bilmenize yarar. Bu yüzden sizler için girişimcilerin ilk yıllarında öğrendikleri konuları araştırdık.

Bir girişimci ilk yılında neler öğrenir?

1. İnsanlar (özellikle de yatırımcılar) fikirlerinizi çalmazlar, fikrinizin güvende olup olmadığı konusunda takıntılı olmayın.

2. Yeni bir girişime başlayacaksanız gireceğiniz pazarı tüm detayları ile öğrenin. Pazarın beklentisinden, gerçek ihtiyacın ne olduğundan emin olun. Üstün yeteneklere sahip bir takımınız olabilir, işinizde çok yıllık deneyime sahip olabilirsiniz fakat gireceğiniz pazarı bilmezseniz başarısız olursunuz.

3. İlk görüşte aşık olunacak, iletişimi kolay, hızlı geliştirilebilen, 6 yaşındaki bir çocuğun bile anlayabileceği ürünler geliştirmelisiniz. İş ne kadar karmaşık bir hale gelirse, o kadar zor satılır.

4. Para kraldır, yatırımcı heyeti kraliçe, öz kaynaklar ise kaleniz. Finans yönetimi, girişimlerde satranç oynamaya benzer. Doğru strateji her şeydir.

5. Takım kurarken sizi tamamlayan insanları tercih edin. İnsanlar genelde kendilerine benzeyen kişilerle ortaklık kurma eğilimindedir. Bir girişime başlarken sizden farklı düşünen ya da farklı niteliklere sahip insanlarla takım kurmak vizyonunuzu ve şirketinizi geliştirir.

6. Doğru sorular sormayı öğrenin. İşinizi ne kadar iyi bilirseniz o kadar doğru sorular sorabilirsiniz.

7. Odaklanın. Aklınıza gelen her güzel fikre atlamayın. Şu an hangi proje üzerinde çalışıyorsanız dikkatinizi ona verin.

8. Hız, mükemmellikten önemlidir. Siz geliştirdiğiniz ürünün mükemmel olması için çalışırken rakipleriniz daha basit bir ürünle denizdeki büyük balık olabilir. Pazara ilk giren pazarı domine eder.

9. Duygusal kararlar vermeyin. Duygusal bir anınızda (pozitif bile olsa) iş ile ilgili herhangi bir karar almayın. Duygusal ruh halleri işinize açık bir şekilde bakmanıza engel olur. Sakinleşene kadar bekleyin.

10. Aklınızda en az 3 iş modeli olsun. Birinde başarısız olursanız diğerini takip edin.

11. Geliştireceğiniz ürün ya da servis için talep olduğundan emin olun. Birçok girişimci işe iyi bir fikir bulup onu pazara göre şekillendirmeye çalışır. Bunu yapmayın. Önce talebe bakın sonra geliştirin.

12. Gerçek bir girişimci ile girişimci olmak isteyen kişi arasındaki fark, başarısızlığı nasıl yorumladığıdır. Başarısız olmak bu işin doğal bir parçasıdır. Başarısızlığı bir deneyim olarak algılayın ve yola devam edin.

13. Sosyal medyaya yatırım yapın. İnternet ve sosyal ağlar günümüzde en güçlü pazarlama araçlarıdır. Facebook, twitter, youtube gibi sosyal ağlarda bilinirliğinizi ve takipçi sayınızı arttırın. Web sitenizin SEO ayarlarını yaparak arama motorlarında şirketiniz ya da ürünlerinizle ilgili aramalarda üst sıralara çıkın.

14. Etik değerlerinizden ve saygınlığınızdan hiçbir zaman vazgeçmeyin. Değerlerinizle örtüşmeyen bir başarı sizi hiçbir zaman mutlu etmez.

15. Daha çok zaman ve enerjinizi alsa bile şirketiniz için en iyi olan kişileri işe alın. Hızlı ve iyi planlanmamış işe alımlar şirkete yarardan çok zarar verir.

16. Şirket içindeki dengeyi iyi kurun. Örneğin mühendisler ve satışçılar doğaları gereği birbirlerini anlayamaz ve geçinemezler fakat her iki grup da şirket için kritiktir. Ortamdaki tansiyonu her zaman dengede tutun. Herkesin birbirine saygı duyarak uyum içinde çalışacağı bir ortam oluşturun.

17. Müşteri velinimettir. Müşterilerinizle ilişkilerinizi yakın tutun. Hedef kitlenizin ihtiyaçlarını daha iyi anlamaya çalışın.

18. Dürüstlük önemlidir. Kendinize karşı dürüst olun. Sizin dışınızdaki insanların eleştirilerini dinlerken tarafsız ve dürüst bir şekilde dinleyin. Eğer haklı bulursanız, değişiklik yapmaktan çekinmeyin.

19. Şeffaflık politikası izleyin. Yatırımcılarınızdan çalışanlarınıza kadar herkese karşı şeffaf bir yönetim sergileyin. Kötü haberleri saklamayın. Takımınızla periyodik olarak konuşun, açık olmaları için cesaret verin.

20. Ürün ve hizmetlerinizi sürekli gözden geçirin. Ürününüzü olduğundan daha iyi bir konuma getirmek için yeni yollar, teknolojiler var mı? Daha kaliteli nasıl hizmet verebilirsiniz? Sürekli geliştirin.

21. Planlar, projeler yeni koşullar karşısında değişim gösterebilir. Değişikliklere açık olun. Şirketin daha önce karşılaşmadığı durumlara karşı esnek ve dinamik olabilmesi için yeni yaklaşımlar geliştirin. Yeni koşullara direnç oluşturmak yerine çözüm olun. Takımınızı da problem değil çözüm odaklı olması için destekleyin.

22. Şirket kültürü, şirket kurucularının sorumluluğundadır. Söyledikleriniz ve yaptıklarınız birbiri ile tutarlı olmalıdır. Olan biten her şeyi arkanıza yaslanıp izlemeniz mümkün değildir. Siz sorumluluk almazsanız, takımınızdan o sorumluluğu bekleyemezsiniz.

23. Müşterilerin geri bildirimlerini dikkate alın. Yaşadıkları problemleri eleştirel yolla da olsa paylaşan her müşterinin verisi kritiktir. Ürününüzün dışarıdan nasıl göründüğünü, gerçek kullanılabilirliğini  ancak son kullanıcılardan öğrenebilirsiniz.

24. Kodlama bilmeyebilirsiniz ya da tasarımdan anlamayabilirsiniz ama teknik detaylar ürününüz geliştirilirken illa ki kullanılacaktır. Bu yüzden takımınızla tartışabilecek ve fikir alışverişi yapabilecek düzeyde işinizin farklı boyutları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

25. Bundan önceki tüm maddeleri girişim hayatınız boyunca düzenli olarak kontrol edin.

Mesajı Paylaş
[IMG]http://i61.tinypic.com/2mpx3sw.png[/img]<br /><br />www.kuluckadunyasi.com

Süper Mesajı Paylaş
İman ki o cevher ilahi ne büyüktür imansız olan paslı yürek sinede yüktür.
necip_sahin@mynet.com
Karabük / 1960 
Tel : 0 505 809 91 13
Beslediğim Canlılar : Jumbo, Albino bıldırcın,  Minyatür Habeş,  Serama

güzel paylaşım teşekkürler Mesajı Paylaş
=Silver Laced Wyandotte=
=Silver Spangled Hamburg=
=White Belgian Bantam=
=Atak-s=
=Lohman Brown=
=Plymouth=
=Red Broiler=
=Rhode Island Red=
=Köy Tavuğu=




Bu aralar girişimcilik ruhum depreşti. Ama sürekli önümüze çıkan engeller olmasa daha dirayetli olabilirdim. Maddi engellerden çok manevi engeller çıkıyor. Aile bireyleri benim kafamdakilerin hiç birini onaylamıyor. Girişimci olmak ne kadar zormuş.

Mesajı Paylaş
[IMG]http://i61.tinypic.com/2mpx3sw.png[/img]<br /><br />www.kuluckadunyasi.com

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Uye ol Veya Giris yap



Bu aralar girişimcilik ruhum depreşti. Ama sürekli önümüze çıkan engeller olmasa daha dirayetli olabilirdim. Maddi engellerden çok manevi engeller çıkıyor. Aile bireyleri benim kafamdakilerin hiç birini onaylamıyor. Girişimci olmak ne kadar zormuş.




Aynen öyle İlyas Abi tam bir sorunu çözmüşken biri çıkıp başka bir engel koyuyor. Mesajı Paylaş
=Silver Laced Wyandotte=
=Silver Spangled Hamburg=
=White Belgian Bantam=
=Atak-s=
=Lohman Brown=
=Plymouth=
=Red Broiler=
=Rhode Island Red=
=Köy Tavuğu=


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter


Yasal Uyarı

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Kuluçkadünyası.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Kuluçkadünyası.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.