Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Uye ol Veya Giris yap
aydınlatıcı bir açıklama oldu murat bey... teşekkürler... yukarıda belirttiğim uygulamanın şekli doğru ancak dimi... herhangi bir sıkıntı yok uygulamanın şeklinde sanırım....birde bir şey sorucam bu bira mayasıyla extantif kuru ekmek mayası aynı şey mi aynı görevi görürü mü yani
merhaba.
kullanım şeklinde sıkıntı yok. bira mayası ile ekmek mayası farklı şeyler.
BİRA MAYASI:
"Louis Pasteur; Avrupalı bira imalatçılarından daha kaliteli bir bira yapabilmek amacıyla gelen istekler üzerine, bira mayası üzerine araştırmalar yapan ilk ünlü kişidir. Aslında bira mayası; bir tip tek hücreli mantarın (Saccharomyces cerevisiae) hücrelerinin ezilip toz haline getirilmiş ve kurutulmuş halidir. Üstteki fotoğrafta (oldukça büyütülmüş) bira mayası hücrelerinin nasıl tomurcuklanarak çoğaldığını görmektesiniz. Bira mayası; B-kompleks vitaminler ve proteinler (tüm esansiyel amino asitler dahil- vücutta üretilemeyen ve dışarıdan alınması zorunlu amino-asitler), mineraller (özellikle krom) açısından zengin bir kaynaktır.
BİRA MAYASI
''Son yıllarda tıp ilmi,insanların sıhhatı ve beslenmeleriyle ilgili bir çok önemli keşiflerle bir hayli ilerledi.Elverişli bir gıda rejimi tayininde Dünya'nın bilgisinde önemli bir ilerleme oldu.
Mütehassıslar ve ilim adamları,beslenme ve diğer sahalarda mümkün olan her ilerlemeyi tatbik ederek kanaryaları incelediler.Norveç'te,İngiltere-Britanya adalarında-kuş yetiştirme merkezlerinde,New York ve Rochester'deki laboratuvarlarda kanaryalar için hangi gıdaların en elverişli olduğu ve hayatlarına,sıhhatlarına ve seslerine tesiri meselelerinde bilimsel araştırmalar en uygun biçimde tatbik edildi.
Bu inceleme ve deneylerde;bira mayasının kanaryalara lüzumu kanaatında;örnek gelişme değerinde muntazam ilerlemeler oldu.Bu geniş sahanın bildiği gelişme her ne kadar basit ve az masraflı ise de,beş yıl kadar bir zaman,yüzlerce kanaryayı deneysel bir inceleme ve tatbiklere tabi tutmayı icap ettirdi.Kanaryalara bira mayasının lüzumunun tam değerini anlamak için,yapılan teşebbüslerde kaldırılmamış bir taş kalmamıştır.Eğer bir mahzura rastlanırsa,bu ihmal ki beslenme hatasından olacaktır.
Kanaryalar için bira mayasının şaşırtıcı faydaları:Kuşlarla bilimsel ve deneysel çalışmalar 1917'de,insanların beslenme problemlerini incelemekle başladı.Pirinç yemek bütün bütün imkansızlaştığı zaman;Beriberi'ye engel olmak için,ceviz ve bademin dış kabuğunda bulunan bir maddenin lüzumlu olduğunu bu deneyler gösterdi.Beriberi bir sinir sistemi hastalığıdır.Bununla beraber kabuklu pirinç,kabuksuz pirincin yerini tuttuğu zaman bu hastalık görünmüyordu.
Eksikliği Beriberi hastalığına sebep olan muayyen maddelerle muvazeneli gıdalarda,buna benzer gerekli maddelere vitamin denmeye başlandı.Vitaminlerin mahiyeti hakkında bilgi arttıkça,bunların tabii olarak mevcut bulundukları çeşitli gıda maddelerine ait bilgi de genişledi.Bira mayası,balıkyağı,yeşil sebzeler gibi bazı gıdaların vitamin bakımından zengin oldukları keşfedildi.Bira mayasının,B vitamininin kuvvetli menbaı olduğunu ispat edildi,bunun kuş bisküvisine ilave edilebilmesinden hasıl olacak fayda mülahazası ile kanaryanın gıdasına böyle bir ilavenin değerini belirtmek için deneylere başlandı.
Bu beslenme deneyleri üç kanarya neslinde dikkatle devam etti.Bira mayası bisküviye katılmasıyla,kanaryalar için koruyucu bir gıda haline geldiği denemelerde sabit bir şekilde açıkca görüldü.Bu gıda sindirimi kolaylaştırıyor,iştah açıyor,barsaklardaki lüzumsuz maddelerin dışarı atılmasına yardım ediyor,üşütmeye ve diğer alelade rahatsızlıklara karşı vücudun mukavemetini artırıyordu.Bira mayası hayatın ve sesin uzamasına yardım eden vitaminleri temin ediyordu.
Yetiştirme denemelerinde:Bira mayası ile beslenerek daha fazla sayıda kanarya yetiştirilebiliniyordu.Özel bir yavru kuş gıdası ile beslenen kanaryaların sayısı aşağıda gösterildiği gibi iki mislinden fazla artmıştır.Kuş bisküvisine bira mayası ilave edilmekle;
a) Dişi kuş tarafından yumurtlanan yumurta sayısı çoğalır.
b) Yavru veren yumurta sayısı artar.
c) Çıkan yavrucukların yaşama nisbeti fazlalaşır.
d) Dişi kuş tarafından yetiştirilen yavru sayısı yükselir.
Kuşların mudat gıda rejimlerinde normal olarak mevcut olandan daha fazla,bol miktarda B vitamini verildiği takdirde bu sonuçlar önceden kesin olarak bilinebilir. "
intenetten alıntı
BİRA MAYASI VE FAYDALARI
VİTAMİN, MİNERAL VE PROTEİN AÇISINDAN ÇOK
ZENGİN TEMEL BİR BESLEYİCİ GIDADIR. İŞTAH
AÇICI VE SAĞLIKLI KİLO ALDIRICI ÖZELLİKLERE
SAHİPTİR. KULLANAN CANLININ ENERJİ SEVİYESİNİ
ARTIRIR. BULAŞICI İSHALİN TEDAVİSİNDE
YARDIMCIDIR...
İÇERDİĞİ VİTAMİNLER : B1, B2, B6, KOLİN, FOLİK-ASİT, NİYASİN, İNOSİTOL, PANTOTENİK-ASİT...
İÇERDİĞİ MİNERALLER : KALSİYUM, KROM, BAKIR, İYOT, DEMİR, MAGNEZYUM, MANGANEZ, FOSFOR, POTASYUM, SELENYUM, SODYUM, ÇİNKO...
İÇERDİĞİ PROTEİNLER : ALANİN, ARGİNİN, ASPARTİK-ASİT, SİSTİN, GLİSİN, GLUTAMİK-ASİT, PROLİN, SERİN, TİROSİN...
İÇERDİĞİ AMİNO ASİTLER : HİSTİDİN, İZOLÖSİN, LÖSİN, LİSİN, METİONİN, FENİL-ALANİN, TREONİN, TRİPTOFAN, VALİN...
internetten alıntı