Google

CİVCİV, PALAZ VE ERİŞKİN BAKIMINDA YAPILMASI GEREKENLER

Başlatan ismetb, 24 Mart 2012, 14:51:13

« önceki - sonraki »
Sevgili arkadaşlar, bu konuları ayrı ayrı yerlerde bulmamız mümkün, ama bir başlık altında toplanırsa bilgiye ulaşmak daha kolay olur düşüncesindeyim. Herkes kendi uygulamasını anlatırsa hepimiz açısından iyi bir kaynak olur.

Sorular:
1. Aşılar ne zaman hangi aralıklarla ne şekilde uygulanmalı?
2. Koruma amaçlı verilen paraziter ilaçlar ve antibiyotiklerin verilme sıklığı ve dozları nelerdir?
3. Kümes dezenfeksiyonunda kullanılan dezenfektanlar hangileridir ve ne sıklıkla kümesi ve ekipmanları dezenfekte edilmelidir?
4. Bit, pire gibi dış parazitlerden korunma yöntemleri ve varlığında yapılması gerekenler nedir?
5. Kapalı ortamda kalan kanatlılarda verilen vitamin ve mineraller nedir ve hangi sıklıkla verilmelidir?
6. Kullandığınız civcivi palaz ve ergin kanatlılarda yemler nedir? Özel bir bakım uyguluyormusunuz?
7. Kapalı ortamda süs tavuklarının asgari büyük ırklar için ve küçük ırklar için kafes ölçüleri ne olmalıdır?
Şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Biraz fazla oldu ama ne yapalım..:D :D Mesajı Paylaş


  • Gösterim 10,063 
  • Tavuk
  • 12 Yanıtlar




Bence ilgi görmemiş ama güzel bir konu ve güzel sorular burada, kıdemli üyeler bizler gibi çömezleri bilgilendirmeli..

Mesela benim aklıma takılan ilk sorulardan biriside,  kısmet olursa kuluçka da ki 19 yumurtamdan ilk çıkımları alıcam..  Civciv yemi olarak önerileriniz nelerdi, yüksek katkı maddeli yemlerden ısrarla kaçıyorum..  Ne önerirsiniz ? Mesajı Paylaş
la vie est breve..



Ben daha önce farklı marka ve şekillerde civciv yemleri kullandım ama çok civciv kaybettim. Bu nedenle civcivlerimin hepsini büyütebilmek için CP marka etlik civciv yeminden başka yem kullanmam. Amaç. çok civciv yaşatmak ise bu yem en iyisi. Ben katkılı yem vermek istemiyorum derseniz çok zayiat verirsiniz.

Mesajı Paylaş
[IMG]http://i61.tinypic.com/2mpx3sw.png[/img]<br /><br />www.kuluckadunyasi.com

Aslında marketten alıpta yediğimiz yumurtalar etler kimbilir ne katkılar ne ilaçlar içeriyor ama işte gözünün önünde oluncada en doğal şekilde yetiştirmek istiyor insan.  Bende mecburen bu yemlerden kullanıcam..
Peki siz ne kadar süre kullanıyorsunuz civciv yemini ? Mesajı Paylaş
la vie est breve..



3 aylık olana kadar etlik civciv yemi veririm. Zaten içeriği etlik pliç yemi ile aynı hemen hemen. Daha sonra her çeşit yemi yemeye başlarlar. O geçiş döneminde yarısı etlik yem yarısı yumurtalık yem biraz buğday mısır karışık veririm. Hepsine alışırlar.
Mesajı Paylaş
[IMG]http://i61.tinypic.com/2mpx3sw.png[/img]<br /><br />www.kuluckadunyasi.com

Katkısız civciv yemi var mı yada en kaliteli Ciciv yemi markası diye bir kavram..
Mesajı Paylaş
la vie est breve..



Daha önceki mesajımda da belirtmiştim. Cp benim bildiğim ve kullandığım en kaliteli yemi üreten firmadır.

Mesajı Paylaş
[IMG]http://i61.tinypic.com/2mpx3sw.png[/img]<br /><br />www.kuluckadunyasi.com

otoriteler, etlik civciv yemlerini çok sağlıklı bulmuyorlar. en fazla zorda kalınırsa ilk ay kullanılması öneriliyor. Kategorilendirilmemiş bir yem var mıdır diye sordum birazda,..
"Sadece yem" ne yumurtalık, ne etlik.  Hayvanın gereksinimleri olsun yeterli. 

Mesajı Paylaş
la vie est breve..



Bu iş için kırık mısır ve kırık buğday sizin ihtiyacınıza en iyi cevap verebilecek yemler olacaktır. Bunun yanında organik karınca ve solucanlar da 2. ayındaki civcivler için eğlenceli olur.

Mesajı Paylaş
[IMG]http://i61.tinypic.com/2mpx3sw.png[/img]<br /><br />www.kuluckadunyasi.com

ilyas abi, sağol teşkkür ederim.   malum nedenden dolayı mısıra karşıda hep şüpheyle bakıyorum. buğday ve ufak canlılar güzel olucaktır. 2 aylık cücükler için. Mesajı Paylaş
la vie est breve..

Abi bizim buradakı köy tavukarına dikkat ettim solucan karınca yemiyorlar  :) komsulardaki ıskartaya ayrılmıs tavuklar feci yiyor :) pekiya bunun sebebi ne? bişey eksikliğinden falan mı bunu yapıyorlar? Mesajı Paylaş



Köyde büyüyen tavuklar zaten o tip yiyeceklere doymuşlar. Ama çiftlik çıkmaları o tür yiyeceklere aç birde çiftlikte yumurtayı çok yapsın diye verdikleri hormonlar kemiklerini eritiyor hayvanların. Hal böyle olunca kemikleri acıkmış oluyor çıkmaların.

Mesajı Paylaş
[IMG]http://i61.tinypic.com/2mpx3sw.png[/img]<br /><br />www.kuluckadunyasi.com

bugün bahçede çalışırken, bir küçük yılan gördüm öle 60cm falan ince bir yılan belli ki yavru, kış kışladım tavukları tavuklar bi iki tereddüt etti, horozum yılanın kafayı aradı şöyle bi buluncada pikeleme daldı bir sağa bir sola fırlattı. ama yılan ölü taklidi yapınca bıraktı, sonra ben yılanı bir kaç parçaya ayırıp kürekle önlerine fırlattığımda hepsi afiyetle yedi..   benim tavukları aldığım yerde özentisiz bir ortamdı.  yumurtlasınlar diye habire katkılı yemler yediriyor olabilirler, ben de biraz hassasım hayvanlarıma verdiğim tek yem buğday bunun dışında yediğimiz yemeklerimizi paylaşıyoruz. Mesajı Paylaş
la vie est breve..


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter


Yasal Uyarı

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Kuluçkadünyası.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Kuluçkadünyası.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.