Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Uye ol Veya Giris yapTeşekkürler Üstadım. Ben Saklama Kanının içine her İhtimale karşı sineklik profilinden yükselti yapmıştım Kullanmam gerekirse diyerek. Lakin Tel Gerdirmedim.şimdi saklama kabıyla taban arasında yaklaşık 4-5 Cm bir yükselti oluşuyor. Temiz hava girişlerini viyolün altından yapmam gerekir değil mi ? Resmini paylaşıyorum
(https://ibb.co/4mwwZx2)
Sineklik profilinden yaptığınız çerçeveye sinek teli takarsanız çerçeveniz hazır olur bunu aynı zamanda çıkım sepeti olarak da kullanırsınız. ( Çerçevenin ölçüsünü tam yerleştireceğiniz yere sığacak kadar yapın ki yanlarda boşluk kalmasın.Boşluk kalırsa civcivlerin tabana düşüp su kaplarında boğulma tehlikesi olabilir )Ayrıca nemi sağlayacak kapları bu çerçevenin altına yerleştirirsiniz.Böylelikle su takviyesi yapacağınız zaman altta ki temiz hava deliklerinden kabın içersine ince bir hortum sokarak su kaplarına kapağı açmadan su takviyesi yapmış olursunuz.
Tabandan 8-10 cm yükseğe,yan yana,aralarında 4-5 cm mesafe olacak şekilde kalem girecek genişlikte açmanız yeterli olacaktır.Sonrasında makinayı test amaçlı çalıştırırken eğer nem oranını sabit tutamıyorsanız karşı uzun köşeye de 1 adet aynı genişlikte açabilirsiniz.
Dün ampullerle ilgili yazarken bir konuyu yazmayı atlamışım.Ampullerin ışığının yumurtalara doğrudan vurmaması için önüne mutlaka engel koyun.Mesela, gazlı metal kutulu içeceklerin ince alümünyum kutularının en üstünü ve tabanını kesip dikdörtgen haline getirdikten sonra ampulü kapatacak ölçüde kesip ampul duyunu üstüne ince bir telle ampulün altına sarkıtarak ışığı engelleyebilirsiniz.Engel koymazsanız ampullerin ışığı yumurtalara doğrudan vurur ve çıkım oranı olumsuz etkilenir.
Diğer bir husus da plastik nemi çok iyi tutuyor ancak ısıyı sabit tutmakta çok iyi bir malzeme olduğu söylenemez.Bu nedenle saklama kabının etrafına strafor ile izolasyon yaparsanız iyi olur. ( İnşaatlarda izolasyon için kullanılan dansitesi yüksek renkli straforlardan kullanırsanız iyi olur.Isıyı daha iyi tutar.Straforu sıcak silikon ile tam kabınızın ölçülerine uyacak şekilde yapıştırabilirsiniz.) Eğer yapmazsanız termostat çok kısa aralıklarda devreye girip-çıkacağından bir süre sonra termostatınınız rölesi bozulabilir.
(https://ibb.co/m4M6Pz6)