Haberler:

Türkiye'nin En Büyük Forum Sitesi

Google

Bıldırcın Beslemek Yasak Mı

Başlatan Ahmet Doğmaz, 23 Mart 2016, 20:16:37

« önceki - sonraki »
Gelen bir ihbar üzerine Jandarma ve Emniyet görevlileri ile birlekte Gürün İlçesi'ne giden Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri 17 Eylül'de 3 kişinin ev ve iş yerlerinde arama yaptı. Yapılan aramada ev ve iş yerledrinde bulundurulması yasak yaban hayvanlarından olan 9 keklik ve 5 bıldırcın bulundu. Bulunan bıldırcınlar ve kekliklere Çevre ve Orman Müdürülüğü ekipleri tarafından el konuldu. Yaban hayvanlarına ait herhangi bir kayıt belgesi bulunmayan 3 kişinin hakkında yasal işlem başlatılırken keklik ve bıldırcınların Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altında tutlacağı belirtildi. Yasal işlemin tamamlanmasının ardından koruma altına alının keklik ve bıldırcınların doğal ortamlarına bırakılacakları öğrenildi. Av hayvanlarının ev ve iş yerlerinde bulundurulmasının yasak olduğunu belirten Çevre ve Orman İl Müdürü Hamdi Dilmen, "Belgesi oymayan av ve yaban hayvanlarının avına belli sürelerde izin verilen türlerden bile olsa ev ve iş yerlerinde bulundurulması mümkün değildir. Ekiplerimiz de gelen ihbar üzerine Gürün ilçesinde 3 kişinin ev iş yerlerinde bulundurulması yasak olan keklik ve bıldırcınlara rasladı. 9 keklik ve 5 bıldırcın görevlilerimiz tarafından koruma altına alındı. Bu yaban hayvanlarına ait her hangi bir kayıt belgesi bulunmadığından bunları evlerinde bulunduran 3 kişiye kişi başına 900 TL idari para cezası verilecektir. Ayrıca her bir keklik için 350 TL ve her bir bıldırcın için 300 TL olmak üzere toplam 4 bin 650 TL tazminat cezası düzenlenecektir. Bu işlemler tamalandıktan sonra keklikler ve bıldırcınlar doğal ortamlarına bırakılacaktır. Halkımızın yaban hayvanlarını doğadan özgür ortamlarından kopararak ev ve iş yerlerine hapsetmemelerini istiyoruz." dedi



Böyle bir haber okudum eski bi haber ama kanun kanundur şimdi bizim bahçemizde bıldırcın beslememiz üretmemiz yasak mı ? yada bir adet sınırlaması var mı bu konuda Mesajı Paylaş


  • Gösterim 15,465 
  • Bıldırcın
  • 10 Yanıtlar




1967 tarihli avcılık yasasına göre yasak olduğunu biliyorum fakat hangi esaslara dayanır veya besleme nin kanuni bir yolu varmıdır bilmiyorum Mesajı Paylaş
GUSHTEREK

bu konuda izin almakda ciddi sıkıntı evrak işlerini biraz araştırdım keklik sülün bariz yasakda bıldırcın dahil mi bilemedim Mesajı Paylaş

Benim bildiğim kadarı ile bıldırcın belli sayıda olmak şartıyla yasak filan değil ama
Keklik olunca iş değişiyor kekliğin bir tanesini bile beslemek yasak ister ticaretini yapın ister yapmayın besleyeceğiniz hayvanın iznini taşıma irsaliye iznini bulundurmanız gerekiyor
2 adet kınalı kekliğim var benimde detayını bulunduğum av klübü başkanı Ali Haydar DOĞAN  dan öğrendim bizzat kendisinden de 1 çift keklik sözünü aldım bizdeki amaç kesip yemek değil yumurtasını yemek değil kurak avı değil çoğaltabilirsek ava gittiğimiz yerlere 3 er 5 er bırakmak birazda bulunduğunuz il ve ilçedeki yetkililerin hoşgörüsüne bağlı
Bıldırcını üretip satmıyorsanız yumurta ticareti yapmıyorsanız kimse bişey demez.3 ay gibi bir sürede 200 e yakın dişi erkek bıldırcınım oldu 100 tane kadarı yumurtluyor eşe dosta küçük çocuğu olan akrabama dağıtıyorum bunda ne varki neden yasak olsun Mesajı Paylaş
Rahibe fizan,Gümüş fizan,Light brahma,Light sussex ,kınalı keklik,Jumbo bıldırcın,çin bıldırcını,silver appanzel,isabel sabelpoot

Ahmet bey sivas lımızınız sezonda hemen hemen 3 günde bir bizde güründeyiz oranın orman su işleri ve yaban av hayvanlarına bakan görevliler biraz çok tutucu ve en fazla keklik ticareti yapılan yerlerden birisi ne hikmetki en fazla keklik olan yerlerden biriside gürün Mesajı Paylaş
Rahibe fizan,Gümüş fizan,Light brahma,Light sussex ,kınalı keklik,Jumbo bıldırcın,çin bıldırcını,silver appanzel,isabel sabelpoot

Keklik alacaktım hiç bulaşmayım o zaman   :@
Kör ölür badem gözlü olur  :)
Mesajı Paylaş
Smyrna Rottweiler Kennel


http://www.kuluckadunyasi.com

Forum olarak birisi el atıp bu işi netlestirmeli. Büyük eksik.
Ilerde kanatli Çiftliği kurma hayalim var yaw :)
Mesajı Paylaş

ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞINDAN
BİLDİRİLMİŞTİR

Ülkemizde kara avcılığını düzenleyen temel yasa 11.07.2003 tarihinde yürürlüğe giren "4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu" (Kanun) dur.
Kanun, av ve yaban hayvanlarını ve yaşama ortamlarıyla birlikte korunmasını ve geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Dünyanın ortak mirası olan ve her geçen gün nesilleri tehlike altına giren av ve yabanıl kaynakları sürdürülebilir kılarak gelecek kuşaklara aktarmak, Bakanlığımızın yanı sıra tüm kurum ve kuruluşların ortak hedefi olmalıdır.
Ülkemizde 18 yaşını doldurmuş silah taşıma ehliyetine sahip av ve yaban hayatı ile ilgili eğitim alarak sınavda başarılı olan avcılar, avcılık belgesi ve avlanma izin kartı alma şartıyla yasal olarak av yapabilmektedirler.
Kanunun 3. maddesi uyarınca oluşturulan Merkez Av Komisyonu (MAK) her yıl av ve yaban hayatının korunması ve geliştirilmesi için karar almaktadır.
20 Mayıs 2014 tarihinde toplanan MAK 2014-2015 Av Döneminde avcılığın düzenlenmesine ilişkin 13 sayılı kararı almıştır.
Karara göre; 2014-2015 Av Döneminde ülke genelinde avlanma 16 Ağustos 2014 tarihinde yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır.
Avlanma süreleri içinde ve avlanma günlerinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) avlanmak serbesttir. Ayrıca, yaban domuzu bıldırcın ve üveyik avı bu avlanma günlerine ek olarak salı gününde de yapılabilecektir.
Avcı başına bazı av hayvanlarının günlük avlanma limitleri; Bıldırcın 10, üveyik 8, karatavuk-sakarca 3, çulluk-sakarmeke 4 , yabani tavşan 1, kınalı keklik - kum kekliği ve çil kekliği toplam 2, yeşilbaş-boz ördek- fiyu- çamurcun- macar ördeği-tepeli patka- elmabaş patka ve çıkrıkçın toplamda 6, adatavşanı-kaya sansarı 2, yaban domuzu (bek ve yürüyüş avında avcı başına) 2' , tilki 2 adet olarak belirlenmiştir.
Avlanma; örnek ve özel avlaklarda yürürlükteki mevzuat çerçevesinde, devlet ve genel avlaklarında ise Bakanlıkça avlak bazında belirlenen yıllık avlanma kotalarının kullanımı şeklinde gerçekleştirilecektir.
Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası ve/veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için yukarıda belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamazlar.
Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık iki gün, av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilirler.

4915 sayılı Kanun ve MAK Kararı Uyarınca;
Namlu hariç haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik pompalı vb yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabancalar, canlı mühre ve çığırtkanlar, mekanik, elektronik hareket kabiliyetine sahip mühreler ile uçurtma şeklindeki mühreler, elektronik görüntü büyültücü veya görüntü değiştiriciden oluşan gece avı cihazları avlanma araç ve gereci olarak kullanılamaz.
Zehirli veya uyuşturucu yem, ilaç vb. malzemeler avlanmada kullanılamaz.
Bakanlıkça izin verilen geleneksel avcılık hariç, her türlü kapan, olta, ilmek, ağ, ökse, alaca, kafes ve tuzaklar avlanmada kullanılamaz.
Kişilerin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak mahiyetteki kullandıkları aydınlatma araçları hariç, ışık yayan araç ve gereçler, şarzlı el projektörleri ve sabit projektörler, aküyle çalışan el projektörleri; petrol türevleriyle çalışan her türlü ışık kaynağı avda kullanılamaz, avlaklarda vasıta içinde bulundurulamaz.
Tekne ve benzeri motorsuz araçlar avda kullanılabilir. Ancak bu araçlar, üzerleri kapatılarak güme haline getirilemez.
Yivli av tüfekleri kuş avında kullanılamaz.
Sulak sahalarda; saz, kamış, diken, ot, çuval vb. şeylerle yapılmış veya toprakta çukur açılarak hazırlanmış üstü açık gümeler hariç, özel mülkiyetteki araziler de dâhil, her türlü üstü kapalı, korunaklı gümeler yapılamaz veya kurulamaz ve buralarda avlanılamaz.
Kara ve hava araçlarıyla hareket halindeyken avlanılamaz. Bu araçlar içerisinde avlaklarda tüfekler kılıfında taşınmak zorundadır.
Yaban hayvanlarının yavrularını yakalayarak alıkoymak; boş dahi olsa yaban hayvanlarının yumurtalarını toplamak ve bulundurmak yasaktır.
Av ve yaban hayvanlarını, tuzak, kapan, ilmek gibi araç ve gereçlerle canlı ya da yaralı olarak avlamak yasaktır, herhangi bir şekilde canlı yakalanan av hayvanları öldürülemez, alıkonamaz.
İzin almaksızın av ve yaban hayvanlarını beslemek, büyütmek, üretmek ve bulundurmak yasaktır.
Ürünlerini ve hayvanlarını korumak için tarla, bağ ve bahçelerinde, arı kovanlarının bulunduğu yerde ve ormanda çalıştıkları için çadır ve barınaklarında, kendilerini korumak amacıyla ruhsatlı yivli veya yivsiz tüfekleri bulunduracaklar, şube müdürlüklerinden koruma amaçlı av tüfeği taşıma belgesi almak zorundadırlar. Ancak bu kişiler yanlarında tek kurşun fişek dışındaki diğer fişekleri bulunduramazlar.
Bu kişiler tarla, bağ ve bahçelerine, arılarına, kendilerine zarar veren yaban domuzu veya diğer av ve yaban hayvanlarını ürkütmek ve uzak tutmak istemelerine rağmen öldürmek mecburiyetinde kalmaları halinde, derhal şube müdürlüğü veya orman işletme müdürlüklerine veya güvenlik güçlerine haber vermek ve olay tespit tutanağı tutturmak zorundadırlar.
Avlaklara kedi ve köpekler başıboş bırakılamaz.
Mülki amirler, köy muhtarları, köy ihtiyar heyetleri, yerel avcılık kuruluşları ve diğer kuruluşlar kendi bölgelerindeki avlakları, avcılara yasaklayamazlar, avlanmanın yasaklandığı sahalarda avlanmaya izin veremezler.

Bu karardaki yasaklara, kısıtlamalara ve düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında, Kanun, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve diğer mevzuata göre yasal işlem yapılır.
4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununda men edilen fiilleri işleyenler ile Merkez Av Komisyonunca belirlenen avlanma esas ve usullerine uymayanlar hakkında her bir aykırılık için 27,00 Türk Lirası ile 15.226 Türk Lirası arasında idari para cezası verilecek, ayrıca av hayvanı türüne göre 50,00 Türk Lirası ile 60.000,00 Türk Lirası arasında değişen tazminat bedelleri talep edilecektir.
Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini il şube müdürlüğü döner sermaye hesaplarına yatırmaları,
Merkez Av Komisyonun 28 Mayıs 2014 tarihli ve 29013 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 13 sayılı Kararındaki diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur.

İlgililere ve avcılara duyurulur

izin almaksızın beslemek görüldüğü üzere yasak arkadaşlar metni tam ve eksiksiz okumanızı tavsiye ederim .... culluk keklik Sülün bıldırcın hepsi yaban hayvanı kategorisine giriyor... Mesajı Paylaş
GUSHTEREK

şunlara bak hırsıza bu kadar önlem alınsa hırsızlık biterdi yaptırmamak için ellerinden geleni yapmıslar ya :(
Mesajı Paylaş

#9
Aynen öyle yok yaban hayvanları , yok sokak hayvanları , yok yasaklı ırk beslediler , yok evde horoz besliyor gibi içi boş konularla nedense devlet görevlileri daha çok ilgileniyor. Neden ?
Çünkü amaç kendine kendine birşeyler yapmak isteyen halkı yıldırmak , zenginle uğraşamıyorlar, vurun mazluma....
Mesajı Paylaş
Smyrna Rottweiler Kennel


http://www.kuluckadunyasi.com

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Uye ol Veya Giris yap
Aynen öyle yok yaban hayvanları , yok sokak hayvanları , yok yasaklı ırk beslediler , yok evde horoz besliyor gibi içi boş konularla nedense devlet görevlileri daha çok ilgileniyor. Neden ?
Çünkü amaç kendine kendine birşeyler yapmak isteyen halkı yıldırmak , zenginle uğraşamıyorlar, vurun mazluma....


gerçekten de öyle Murat Bey. Mesela başka bir konu , yaşlı teyzeler yelek örüp satmaya kalksa o bile yasak. yok şahıs şirketi kuracakmış yok muhasebeci tutacak ? ee bu insan 2 tane yelek satacak muhasebecinin mi parasını ödeyecek vergi mi verecek. ülkemizde her şey önleme amaclı. hiç birşey yapmayacaz. Mesajı Paylaş
http://ahmetsongur13.blogspot.com.tr/


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter


Yasal Uyarı

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Kuluçkadünyası.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Kuluçkadünyası.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.